Zwarte katers

Delen:

Vragen?

Ik heb een beetje haast. Want na een drukke opstart in de ochtend loop ik eigenlijk maar net op tijd richting mijn werk. Gelukkig woon ik vlakbij en en ik ga het dus allemaal precies halen. Tot ik, als ik al half op weg ben, ineens voel dat ik mijn ketting niet om heb. Direct voel ik een onbestemd gevoel in mijn onderbuik verschijnen. Mijn gedachten dwalen af naar de toets van mijn dochter, het gevaarlijke werk wat mijn man vandaag op het programma heeft staan en naar de verandering op school bij mijn zoon.Het gaat vast allemaal mis, mijn kale nek heeft direct invloed op mijn mindset. Ik stop, denk na en loop vervolgens, ondanks mijn tijdsdruk, terug naar huis.

Die ketting draagt bij…

En alhoewel ik, uiteindelijk haast moest rennen naar mijn werk, ben ik gerustgesteld bij de gedachte dat mijn sieraad gewoon om mijn nek hangt. Want, buiten het feit om dat ik het  mooi vind een ketting te dragen,heeft hij een belangrijke betekenis voor mij. Die ketting hoort bij mijn stemming van de dag. Hij zorgt ervoor dat er een aantal dingen gewoon goed en soepel verlopen. Gek he?! Of herken jij jezelf in mijn verhaal? 

Bijgeloof

Als ik er ,door het schrijven van dit blog, eens goed over nadenk heb ik eigenlijk nog veel meer van dit soort dingetjes. En ik durf te wedden jij vast ook. Bijgeloof, het geeft je, in bepaalde situaties houvast. Het maakt je soms ook een beetje gek en onrustig maar we hebben en doen het allemaal. Sommige rituelen heb jij in de loop der jaren zelf ontwikkelt maar er zijn ook, heel veel voorbeelden, van bijgeloof die jij gewoon overgenomen hebt.

Proef op de som

Ik loop niet onder een ladder, zet geen schoenen op tafel, mijn bruidsjurk werd niet aan mijn man geshowd voor de huwelijksdag en als ik jeuk heb in mijn handpalm komt er geld binnen. En dan die zwarte kat..als ik hem zie kijk ik opzij. Als ik er wel naar zou kijken,roep ik ongeluk over me af. Maar wat is er nu allemaal waar van deze bijgeloven? Ik heb geen idee want ik nam nooit de proef op de som. Ik geloof er zo stellig in dat ik bij voorbaat al deze situaties uit de weg ga. Maar wat nu, als ik toch eens onder die ladder door loop? Ergens prikkelt deze gedachte mijn klein ondeugend kind, maar ik doe het toch maar liever niet 😉

Hoe zit dat met jou?

Herken jij,je? Heb jij ook gekke gewoontes, rituelen, waarvan je overtuigd bent dat ze je helpen? Durfde jij wel eens gek te doen en ervan af te stappen voor een dag? Mij zitten ze niet in de weg. En ondanks, dat ik er soms bijna te laat voor op mijn werk kom ;), vind ik ze ook wel prettig. Ze geven me een goed en gerust gevoel. En of dat nu komt ,omdat ik ze juist wel of juist niet uitvoer, ze bieden mij een bepaald soort zekerheid.  

Ik beloof…

Helemaal niet ,dat er een dag komt dat ik de stoute schoenen aantrek. Dat ik dan toch eens even stiekem naar die zwarte kater kijk of onder die ladder door mijn weg vervolg. Wat ik wel beloof is dat ik elke dag mijn ketting zal dragen. Weten jullie zeker dat ik met de juiste mindset op mijn werk verschijn. 

MoSENSE

 

 
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.