Zwangerschapsmassage

Delen:

Vragen?

Zwangerschapsmassage is wetenschappelijk bewezen effectief

Wij weten al langer dat zwangerschapsmassage een weldaad is voor elke zwangere vrouw. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat wat wij met eigen ogen ervaren in onze praktijk.

Onderzoek naar zwangerschapsmassage

Achtenveertig zwangere vrouwen werden opgedeeld in 2 groepen. Groep 1 kreeg de regulieren zorg bij zwangerschap en bij groep 2 werd daar massage aan toegevoegd. De resultaten zijn verbluffend.

Drie extreem grote voordelen van zwangerschapsmassage

Dat gun je toch iedere zwangere vrouw!

1. Minder kans op vroeggeboorte

Het onderzoek wees uit dat je door zwangerschapsmassage minder kans hebt op een lichtgewicht baby én minder kans op een vroeggeboorte. Dit zijn serieuze voordelen.

2. Minder depressief

In het onderzoek werden zwangere vrouwen met een depressieve gevoelens verdeeld over twee groepen. Door massage daalde het stressniveau van deze vrouwen en de zwangere vrouwen gaven aan dat ze minder depressieve gevoelens hadden, ze sliepen beter en hadden minder pijn in de rug.

3. Minder pijn

Als je zwanger bent kun je door alle veranderingen in je lichaam te maken krijgen met zwangerschapsklachten.

  • Vermoeidheid
  • Last van je rug
  • Last van je nek
  • Last van je bekken
  • Spataderen
  • Minder goed slapen
  • Vasthouden van vocht
  • Spanningen

Hoe fijn is het dat je daar iets aan kunt doen! Massage helpt om deze klachten te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.

Voordelen van massage

Uiteraard geniet je ook van de voordelen van massage die voor iedereen gelden. Zoals een betere doorbloeding, lekker in je vel zitten en een versterkt immuunsysteem.

Voordelen voor de baby

Als het goed gaat met de moeder is dit ook goed voor de baby. Alleen al reduceren van het stresshormoon is effectief. Elk lichaam reageert sterk op stress. Daar blijven onderzoekers onderzoek naar doen omdat we nog steeds niet helemaal helder hebben wat stress precies met je doet. Maar dat het niet goed voor je is mogen we wel vaststellen. En dat het dus ook niet goed is voor je baby mogen we aannemen.

Hoe werkt zwangerschapsmassage?

Voor de zwangerschapsmassage hebben we eerst een intakegesprek waarin we de zwangerschap bespreken. Wat zijn je klachten en wat kun je van ons verwachten? Bij bloeddrukproblemen is het verstandig om eerst met je verloskundige of behandelend arts te overleggen.
Samen maken we een massageplan. Waar wil je liever niet gemasseerd worden en welke probleemgebieden hebben extra aandacht nodig?

Houding tijdens de massage

Tijdens de massage lig je op een bredere massagetafel zodat je niet het gevoel hebt dat je eraf kunt rollen. Wij hebben ook een speciaal kussen laten maken zodat jij op je buik kunt liggen om van de massage te kunnen genieten zonder dat je buik ‘in de weg’ zit. Het is belangrijk dat jij je volledig kunt ontspannen en daar zullen we alles voor uit de kast trekken.

Wanneer is een zwangerschapsmassage mogelijk?

Wij adviseren je om de eerste 14 weken van je zwangerschap geen enkele vorm van massage te laten doen. Tijdens een massage komen veel afvalstoffen vrij. Omdat je kindje in die eerste maanden nog zo kwetsbaar is kan dit schadelijk zijn voor de groei van je baby.
Vanaf 14 weken is je baby voldoende beschermd en kunnen deze afvalstoffen geen kwaad meer. Je kunt blijven terugkomen tot aan de geboorte. Je zult merken dat je dat ook graag wilt.

Meer weten?

Wil je meer weten neem dan gerust contact met ons op. Je kunt direct online een afspraak maken of bel naar 06-53383882.
massage Geldrop
Lees ook: Fitter richting jouw zwangerschap

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.