5 redenen waarom zorgmassage bij ouderen de kwaliteit van het leven verbetert!

Delen:

Vragen?

1. Zorgmassage = Aanraking

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte waar ouderen vaak een tekort aan hebben. De dagelijkste verzorging is een functionele aanraking en functionele aanrakingen zijn minder effectief voor het gevoel van erkenning, welzijn en welbevinden. De aanraking tijdens een zorgmassage draagt bij aan een positief gevoel.

2. Zorgmassage = Beter slapen

Functionele aanraking helpt ook niet bij het soepel houden van spieren, gewrichten en de huid. Zorgmassage zorgt voor verminderen van spierspanning en voorkomt verkramping van de spieren. De gewrichten blijven langer soepel.
Massage verlaagt de bloeddruk, vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van serotonine en oxytocine. Deze ontspannende werking zorgt voor een rustige nacht en helpt om gemakkelijker in slaap te vallen.

3. Zorgmassage = Een prettig gevoel

Depressieve gevoelens en stemmingswisselingen komen vaak voor onder ouderen. Zorgmassage vermindert deze gevoelens doordat stresshormonen worden afgenomen en gelukshormonen worden aangemaakt. Het lichaamsbewustzijn wordt vergroot en de energie gaat beter stromen. Dat geeft een prettig gevoel.

4. Zorgmassage – Een beter afweersysteem

Zorgmassage helpt overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en bloedvaten af te voeren. Door een betere doorbloeding stimuleert zorgmassage ook voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof. Met als gevolg een sterker afweersysteem. Massage helpt ook om de huid langer soepel te houden.

5. Zorgmassage = Minder pijn

Massage stimuleert de toenamen van serotonine en zorgt voor een betere doorbloeding. Serotonine is een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat pijn verzacht. Minder pijn zorgt ook voor meer ontspanning waardoor veel meer klachten verdwijnen. De betere doorbloeding zorgt er ook voor dat kou in ledematen verdwijnt. Bovendien heeft massage een positief effect op de spijsvertering en de stoelgang.

Methode

Zorgmassage is een respectvolle massage met verzorgende en voedende oliën. Afhankelijk van de wensen en klachten kiezen we een massagemethode die daarbij past. Het kan zijn dat er tijdens de behandeling emoties loskomen zoals angst, verdriet of boosheid. Door de ronddraaiende en drukkende bewegingen maken we gewrichten losser waardoor bewegen soepeler gaat. Door de lichamelijke en emotionele verlichting ontstaat er een diepe ontspanning.

Voor wie is zorgmassage geschikt?

Wij hebben verschillende methodes voor verschillende klachten en wensen. Massage is zeker aan te raden als:

  • Er klachten zijn als vermoeidheid, pijn, stijfheid, concentratieverlies, slecht eten of slapen en/of sombere gedachten.
  • Als er te weinig lichamelijk contact is. Alleen functioneel lichamelijk contact is onvoldoende om aan de basisbehoefte van positieve aanraking te voldoen.
  • Als je iemand verzorgt met dementie of een somatische aandoening en je hem of haar een betere kwaliteit van leven wilt geven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Mosense is een massagepraktijk met aandacht voor ouderen en gericht op lichamelijke gezondheid. Wij hebben een haal- en brengservice als dat nodig is. Neem daarover contact met ons op.
Voordat we gaan masseren hebben we een gesprek over klachten en wensen. Wij zullen niet alleen een methode kiezen die daarbij past maar ook een masseur die daarbij aansluit. Elke masseur van Mosense heeft een eigen werkwijze en een gerichte aanpak. Er is altijd een methode die werkt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Uiteraard gaan alle behandelingen in overleg. Het spreekt voor zich dat continuïteit niet alleen zorgt voor oplossingen maar voorkomt dat klachten terugkomen of nieuwe klachten ontstaan. Wij vinden dat massage een onderdeel is van lichamelijke en geestelijke verzorging.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over deze tekst? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak.
massage Geldrop
 
Lees ook massage bij littekenpijn

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Tarieven massage

Gerelateerde blogs