Zonnestraaltje

Delen:

Vragen?

En dat worden we allemaal van de zon. Het geeft je namelijk niet alleen maar energie. Als de eerste zonnestralen zich laten zien, verdwijnt de winterdip als sneeuw voor de zon. Binnen wordt weer heerlijk buiten. Jij herkent het vast. Want het mooie van deze eerste zonnestralen is dat iedereen er hetzelfde positieve gevoel van krijgt. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Wij van Mosense gingen op zoek naar het antwoord achter de energie van de stralende zon aan een blauwe hemel. Lees je mee? 

Een natuurlijk gelukshormoon

Want dat gebeurd er voornamelijk. Een stofje dat gewoon als vanzelf wordt aangemaakt als jij,je laat opwarmen door de zon. Endorfine en dopamine, daar hebben we het over. Ook wel happy- hormonen genoemd. En deze vrolijke hormonen hebben invloed op je stemming. Dat is toch een heerlijk gevoel, jij hoeft alleen maar even in de zon te gaan zitten en jij gaat vervolgens fluitend de dag door. 

Trankilo

Met ander woorden rustig aan. En dat is wat die warme gele bal aan de horizon met ons doet. Zij vertraagd ons een beetje. Want in ons drukke bestaan lonkt de zon meer dan ooit. Waar jij in de winter maar doorgaat met alle karweitjes die liggen is de verleiding in de zomer groot om even lekker te gaan zitten en van de zon te genieten. WIst jij dat er slechts 15 minuutjes aan zonnestralen nodig zijn om een enorme energieboost te krijgen? De zon ontspant je hersenen. 

Socializen

Dat jij je zo goed voelt en ontploft van de energie wil jij met andere mensen delen. We zoeken elkaar dus op als de zon staat te stralen. De BBQ in de tuin,dat gezellige terrasje of dat ijsje bij de lekkere ijssalon in de buurt. allemaal momenten waarop je contacten legt met je vrienden en familie. En zelfs deze behoefte om te socializen komt vanuit je hersenen. Omdat deze in een ontspannen toestand raken wordt jouw insula gestimuleerd. Dit gebied heeft een sterke koppeling met je sociale warmte. Simpel gezegd komt het erop neer dat jij de mensen om je heen sympathieker en een stuk aardiger vind. 

Heppie feeling

Want bij ons werken de hersenen net als bij jullie. Betekend dat wij nog vrolijker zijn dan anders als het lekker warm is. Maar wij zijn dubbel blij. Want die happy hormonen worden niet alleen aangemaakt door de zon maar ook bij ons op tafel :). Alle reden dus om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen! 

MosenseMake sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.