Zelfzorg

Delen:

Vragen?

Zelfzorg is belangrijk. In een samenleving waarin van ons wordt verwacht dat we 40 uur per week productief zijn en daarnaast de perfecte partner, moeder of broer zijn, is het belangrijk om bewust tijd in te plannen voor zelfzorg. Zo verlicht je de druk van het dagelijks leven en kun je jezelf resetten. 

Zelfzorg maakt je gelukkiger, minder gestresst en een fijner persoon voor anderen. 

Maar wanneer doe je nu eigenlijk aan zelfzorg? 

Wat is zelfzorg? 

Zelfzorg betekent letterlijk goed voor jezelf zorgen. En dat kun je op verschillende vlakken doen. Denk aan fysieke zelfzorg maar ook jouw mentale gezondheid staat centraal. Zorg jij sociaal gezien goed voor jezelf. Heb jij bijvoorbeeld een fijn clubje vrienden om je heen? Doe jij werk waar je energie van krijgt. Sta jij stil bij je persoonlijke groei en ontwikkeling? .

De meeste mensen gaan pas echt stil staan bij zelfzorg als het wat minder met ze gaat. Het is heel belangrijk om te weten dat je jezelf dan wat extra aandacht geeft maar dat het goed is om elke dag goed voor jezelf te zorgen. 

Waarom is het zo belangrijk? 

Het leven is druk en we razen maar door. De maatschappij heeft een hoog verwachtingspatroon van ons. Niet heel gek dus dat we met zijn alle maar amper toekomen aan de zorg die wij zelf nodig hebben. Vaak wordt de uiting van zelfzorg gezien als egoïstisch. Niets is minder waar. Zelfzorg zorgt ervoor dat jij je gelukkiger gaat voelen, jij je beter kunt concentreren, fitter in je lijf zit en ruimte maakt voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Daar plukt niet alleen jij zelf de vruchten van maar ook je omgeving. 

Hoe ga jij aan de slag? 

  • Wordt je bewust van wat jij nodig hebt
  • Gun jezelf rust en plezier
  • Beweeg dagelijks maar wel op een manier die bij je past
  • Let op gezonde voeding
  • Zorg goed voor je lichaam
  • Heb aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei
  • Zorg voor verbinding en sociale contacten
  • Zorg dat jij je prettig voelt in je omgeving

Ga nu eens momentje zitten en geef eens antwoord op alle bovenstaande aspecten. Spreek met jezelf af dat je elke dag een uurtje aan zelfzorg doet. Niet alleen is het heel belangrijk om te weten wat jij nodig hebt. Het is ook van belang dat jij aan je omgeving aangeeft waar jouw behoeftes liggen. Zelfzorg gun je jezelf maar dat wordt veel makkelijker als jouw omgeving je dit ook gunt en snapt waarom dit zo belangrijk voor je is. 

Zelfzorg bij MoSense

The place to be….want bij ons komt er heel veel bij elkaar. 

En daarvoor hoef jij alleen maar bij ons op tafel te komen liggen. Want fysieke aandacht doet tevens iets met jouw mindset. 

Kom jij snel bij ons goed voor jezelf zorgen? 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.