Whoop, whoop…

Delen:

Vragen?

…Het is vakantie, zo ongeveer, luidde ons bericht op social media van de week. En natuurlijk is het fijn, dat we met zijn alle, even niet echt iets hoeven. Maar is 6 weken zomervakantie wel zo whoop,whoop?  

Ik heb namelijk  geen 6 weken vakantie. En ik ben vast niet de enige. Dat betekent, dat er een goede balans gezocht moet worden, tussen werken en entertainment. Maar hoe doe je dat? In dit blog vertel ik je, hoe ik dat doe.

Structuur

Natuurlijk is de structuur in een vakantie anders. Maar, het is voor jou en de kids, fijn als er toch een soort van regelmaat is. Die regelmaat gaat er ook voor zorgen, dat jij kunt inplannen wanneer je voor je werk bezig bent. Maak voor jezelf een duidelijk lijstje met de dingen die jij graag gedaan wilt hebben. Ben wel realistisch. De hele dag, voor en met je werk bezig zijn is misschien wat veel gevraagd. Verdeel het over een aantal dagen. Op deze manier houd jij ook nog, elke dag, tijd over, om iets leuks met jouw kinderen te doen. Ik plan mijn tijd in de ochtend, bijvoorbeeld. Lekker lui wakker worden is een favoriete bezigheid van mijn kroost. Ideaal dus om zelf even aan de slag te gaan.

Maak afspraken

Een hele belangrijke tip. Want, als jouw gezin, weet hoe jouw planning die dag in elkaar zit, kunnen zij hier ook rekening mee houden. Ik werk, in de vakantie, dus meestal in de ochtenden. Mijn kinderen hebben een leeftijd, waarop ze een tijdje alleen thuis kunnen zijn. Hierdoor ben ik in de gelegenheid om mijn werkagenda, met aangepaste (vakantie)tijden open te laten. Heerlijk om er dan even voor mijn cliënten te zijn. Maar ook als ik thuis werk, aan een blog bijvoorbeeld, weten ze dat ze, zich even zelf moeten vermaken. Een super slimme tip is, om af te spreken, dat er een leuke gezamenlijke activiteit op de planning staat als jouw werktijd voorbij is. Benoem, daarom tot hoe laat je werkt.

Wassen, poetsen en de boodschappen

Die huishoudelijke taken, horen gewoon bij werk! Niks aan natuurlijk. En helaas stoppen deze niet omdat het vakantie is. Maar maak er iets leuks van! Hier hebben we samen poetsochtenden. Dat betekend dat wij, gewapend met stofzuigers, stofdoeken en goede zin allemaal een taak hebben. Queen met “i want to break free” verhoogd de sfeer en poetsen word ineens een super gezellige activiteit! Daarna gaan we met zijn alle op pad om de boodschappen te doen. En omdat de kids, als dank voor het harde werk, mogen kiezen wat we eten is dat zo gepiept.

Flow

En soms zijn er gewoon dagen, gebeurtenissen die jouw hele planning in de soep laten lopen. Maar heej, whoop,whoop het is vakantie hé! Ga dan gewoon lekker mee in de flow. Heerlijk voor de kids, dat jij flexibel kunt zijn. Herzie jouw to do lijstje. Begin bij tip 2 en maak het bespreekbaar. Want als je vandaag iets leuks gaat doen, plan jij morgen extra ruimte voor jouw werk. Dat snappen ze heus wel.

MoSENSE

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.