Welke sfeer past bij jou?

Delen:

Vragen?

 

Ik ben doodsbang van de tandarts. Ik ga dus ook trillend naar mijn afspraak. En wat me steeds opnieuw opvalt, is dat de wachtruimte me niet rustiger maakt. In tegenstelling juist. De ruimte is wit,steriel en sober. De geur maakt me nog onrustiger en de geluiden die ik uit de behandelruimtes hoor overstemmen altijd de liedjes van de radio die veel te zacht aanstaat. De sfeer die ik ervaar stemt af op mijn angst. En alhoewel het me misschien zou helpen als de sfeer warm,welkom en geruststellend zou zijn snap ik dat de tandarts deze sfeer neer zet. Deze moet steriel,sober en vooral professioneel zijn.

Gelukkig hoeft dat bij Mosense niet. Ook wij stralen professionaliteit uit maar dit mag,in ons beroep, juist wel op een warme en welkome manier.

Hoe is dat bij jou?, Wat wil jij uit stralen?

Welke kleur gebruik jij?

Als je ons al eens bezocht heb dan weet je dat de kleuren blauw en groen centraal staan. Dat is niet voor niets. Want wist jij dat kleuren een betekenis hebben? Wij gebruiken de kleur blauw omdat deze geassocieerd word met rust en vrede. Hij word gezien als de kleur van vertrouwen en betrouwbaarheid. De kleur groen helpt je niet alleen te onthaasten maar staat ook voor gezondheid en balans. Precies dus, het gevoel wat wij jou willen geven. Welke kleur heeft jouw werkruimte? Heb jij deze bewust gekozen of liet jij jouw gevoel spreken?

Rood staat voor creativiteit,passie, vitaliteit en energie

Geel wakkert je energie aan, je word er vrolijk en levenslustig van

Oranje is een evenwichtige kleur, terwijl de kleur

paars een beetje magisch en mysterieus is.

Hoe ruikt het bij jou?

Sfeer is natuurlijk meer dan kleur alleen. Ik beschreef al de geur van een tandartsenpraktijk. Deze laat je overduidelijk weten dat je er niet voor je plezier bent. Geuren prikkelen jouw zintuigen. En dat niet alleen, ze geven ook een signaal naar jouw hersenen. De geur van iets,iemand of een ruimte bepaald hoe jij,je daarbij voelt. Je hebt vast al wel eens gehoord dat de geur van lavendel rustgevend werkt. En wist jij dat de geur van vanille ook een kalmerende uitwerking heeft? Als ik thuis of op het werk een geurkaarsje aansteek omring ik me graag met de geur van kaneel. Ik voel me hierdoor geborgen en veilig. Maak jij ook gebruik van geuren in jouw beroep?

De tijd van nu

Vraagt om thuis werken. En daar moeten we met zijn alle best even aan wennen. Hoe doe jij dat? Zorg jij ervoor dat de sfeer thuis bijdraagt aan een prettige werkomgeving? Nee, ben jij nog teveel aan het zoeken naar hoe je het vorm geeft? Sta er dan eens bij stil wat jij op je voormalige werkplek nodig had om je prettig,aangenaam en productief te voelen. Richt jouw werk thuis dan eens in zoals je hem gewend bent. Dat kan, bijvoorbeeld, heel simpel door het creëren van een herkenbare geur om je heen. Kleine aanpassingen kunnen echt verschil maken. Ze kunnen je helpen de structuur van je werkzaamheden op te pakken.

MoSENSE 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.