Weet jij het (nog)?

Delen:

Vragen?

Dit blog komt online, precies op de dag voor kerst. 24 december. Vele van jullie, doen vandaag, in een overvolle supermarkt, de laatste boodschappen. Het betekent ook dat we vanavond kerstavond vieren. Bij mij doen we dat traditioneel met worstenbroodjes en warme chocomel. En natuurlijk fonkelen er ook bij ons, gezellige lampjes en verhogen we de sfeer met een recordaantal waxinelichtjes. Bij mij geuren ze naar kaneel. Waarom? Omdat ik vind dat, dat bij het kerstgevoel hoort. En zo doen jullie, allemaal, de aankomende dagen iets, wat voor jullie, bij de traditie van kerst hoort. Kerst is een tijd van gezelligheid, je omringen met dierbaren en lekker eten. En ergens heel ver weg, in ons brein, weten we dat het iets te maken heeft, met de geboorte van kindje Jezus.

Jozef en Maria

 Wat waren ze verliefd op elkaar. Zo verlieft dat ze besloten zich te verloven om later te trouwen. Ongeveer 2000 jaar geleden stond Maria, verliefd en gelukkig, de vloer aan te vegen. Haar Jozef was naar zijn werk. En terwijl ze dit aan het doen was, werd het ineens heel licht. Dit licht kwam van een engel. Maria schrok en wist niet wat er gebeurde. Maar de engel vertelde haar dat ze niet bang hoefde te zijn. Deze engel was een boodschapper van god en hij kwam haar fijn nieuws vertellen: Maria was door god uitgekozen om moeder te worden van een heel bijzonder kindje. Zij zou voor hem gaan zorgen maar als hij ouder werd, zou hij er voor alle mensen in de wereld zijn. Hij zou zorgen voor liefde en vrede.

Bethlehem

Op een dag, Maria was al een aantal maanden zwanger, werden zij opgeroepen door de keizer van Rome. Deze wilden gaan tellen hoeveel joden er in Israël woonden. Hiervoor, moesten Jozef en Maria naar Bethlehem. Tijdens de lange wandeltocht namen zei een ezeltje mee. Hierop kon Maria af en toe eens rusten. Toen ze, na een lange en zware reis, aankwamen bleek dat alle herbergen vol zaten. Gelukkig vonden zij een klein stalletje waar ze mochten slapen. En hier, tussen de ezels en de koeien, beviel Maria van kindje Jezus. Hij werd gewikkeld in doeken en in een kribbe gelegd.

De herders en de drie wijzen

Na de geboorte van Jezus dook de engel, die Maria eerder bezocht, op in het veld waar de herders aan het werk waren. Zij werden omarmd door een warm en groot licht. De engel vertelde hen het blijde nieuws:” Er is een kindje geboren dat vrede zal brengen in de wereld. Hij is geboren in een stal en een grote ster zal jullie de weg wijzen”. De herders waren erg onder de indruk van dit mooie nieuws en gingen, met zijn alle, meteen op weg om het kindje Jezus te aanschouwen. Tijdens hun tocht vertelden zij aan iedereen het grote nieuws. En zo kregen, ook de drie wijzen uit het Oosten, het goede nieuws te horen. Zij vonden de stal in Bethlehem, omdat er een grote, schitterende ster boven scheen.

Een bijzonder kerstverhaal

Zo begon het ooit…lang geleden. Wij eren dus, al eeuwenlang, de geboortedag van Jezus op 25 december. Het is een prachtig en wonderlijk verhaal. Vorig jaar las ik het voor. Buiten bij mij in de tuin. Met de houtkachel aan, terwijl mijn kinderen marshmallows aan het maken waren. En dit jaar deel ik het met jullie. De boodschap is, natuurlijk, dat we lief voor elkaar moeten zijn. Dat vrede beter is dan oorlog. Dat we een ieder respecteren en we dankbaar mogen zijn.

En met deze mooie boodschap in gedachte, wensen wij ( van MoSENSE)  jullie allemaal fijne feestdagen en een sportief en knallend 2019!

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.