Water drinken is gezond of….?

Delen:

Vragen?

Dat voldoende water drinken gezond is, dat weten we allemaal. 

Water drinken is tenslotte gezond. Of…toch niet? Het drinken van water is hartstikke gezond, maar als jij  een teveel aan water drinkt, kun jij allerlei vervelende klachten krijgen?

Lees mee hoe dit nu precies zit. 

Wat doet water precies en hoeveel water is gezond? 

Voldoende water drinken, zorgt ervoor dat je bloed beter door je lichaam stroomt. Hierdoor is je lichaam beter in staat om voedingsstoffen en afvalstoffen te transporteren. “Vochtarm bloed” kan klachten als vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken.

Per dag moet je zo’n 1,5 liter water drinken. Dit zijn 6 grote glazen. Drink je deze hoeveelheid water op een dag, dan kan jouw lichaam goed functioneren. 

Ik drink veel meer water,is dat erg?

Het antwoord is nee, het is niet erg om 3 of 4 liter per dag te drinken. Je nieren kunnen maximaal 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Je kan dus over een hele dag gemakkelijk 3 of 4 liter water drinken. Het is wel belangrijk om verschillende drinkmomenten te hebben zodat je nieren de tijd krijgen het water te verwerken.

Wat gebeurt er als ik veel meer dan 3-4 liter per dag drink?

Te veel water is echt ongezond. Jij kan hier echt behoorlijk ziek van worden. Jouw lichaam, en dan met name je nieren, kunnen de aanvoer van water niet verwerken.  We noemen dit ook wel waterintoxicatie. Opzwellende handen en voeten, misselijkheid, braken, algemeen ongemak, hoofdpijn, spierpijn, spierkrampen, verwardheid, slaperigheid zijn symptomen van een overvloed aan water. In ernstige gevallen kunnen er zelfs epilepsie aanvallen voorkomen. Je kunt er bewusteloos van raken en er zijn zelfs mensen overleden door het drinken van te veel water. Wist jij dit? 

Belangrijk is dus dat jij jouw lichaam een handje helpt in de verwerking en afvoer van afval en voedingsstoffen. Maar pas wel op! Want overal waar ‘te’ voorstaat is niet goed. Zo ook dus met TE veel water. 

 Wist jij overigens dat een massage jouw lijf ook ondersteunt in de afvoer van afvalstoffen?! Heb jij jouw 1,5 liter vocht dus al gehad? Kom dan eens lekker bij ons tafel liggen. 30 minuten ontspannen geeft jouw alweer een enorme boost waardoor jij je de hele dag weer fit en energiek voelt 🙂

Sportieve groeten, 

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.