Water

Delen:

Vragen?

 

Water drinken is gezond. Dat weten we allemaal. Maar waarom is dat nu eigenlijk zo belangrijk? Jouw lichaam bestaat uit ongeveer 70% water. Gedurende jouw dag verlies je vocht. Dit gebeurt omdat jij, bijvoorbeeld, transpireert of naar het toilet gaat. Maar wist je, dat je zelfs als jij uit ademt vocht verliest? En ook als jij heerlijk ligt te slapen ontrekt jouw lichaam vocht. Met gemiddeld 6 tot 8 glazen water per dag vul je dit verlies weer aan.

Van water wordt jouw lichaam blij

 

Water regelt echt van alles in je lichaam. Om optimaal te kunnen functioneren heeft het voldoende vocht nodig. Hieronder een aantal functies van water:

Hydratatie: oftewel het toevoegen van water. Door water aan te vullen blijft jouw vochtbalans op peil. Bij een tekort aan vocht droogt jouw lichaam uit. (dehydratie).

Het zorgt voor een gezonde huid: Van water ga je stralen. Vocht draagt bij aan een gezonde huid.

Je voelt je goed: Genoeg water kan er echt voor zorgen dat jij een beter humeur krijgt.

Je valt er vanaf: Het drinken van water geeft jou een vol gevoel. Hierdoor heb jij minder de neiging om te gaan eten.

Je afvalstoffen te lijf: Als jij genoeg water drinkt, help jij, je lichaam met de verwerking en afvoer van afvalstoffen. Deze krijgen hierdoor geen kans zich op te hopen.

Altijd water bij de hand; 4 slimme tips

 

Door genoeg te drinken voel jij je alert en energieker. Maar hoe zorg jij er nu voor, dat je die 6 tot 8 glazen per dag ook echt gaat drinken? Wij geven je 4 slimme tips. Ze helpen je, om er een vaste gewoonte van te maken.

Goed begin: Begin je dag met 2 glazen water. Doe dit, bijvoorbeeld, meteen als je ‘s ochtends opstaat of direct na het poetsen van je tanden. Zo heb jij, het vocht, wat je tijdens het slapen verloren bent alweer aangevuld.

In je sporttas: Als je sport dan zweet je. Dit betekent dat je meer vocht verliest. Zorg ervoor dat jij, bij het inpakken van je sporttas altijd een flesje water meeneemt. Zo heb jij, jou ( extra) water tijdens of na het sporten altijd meteen bij de hand.

Water op je werk/school: Van water drinken wordt je slimmer. Je hersenen werken nu eenmaal beter als deze voldoende vocht krijgen. We schreven al dat het je ook alerter maakt. 2 goede redenen dus, om jouw flesje water mee naar school te nemen, of om ervoor te zorgen dat je een kan  op je bureau hebt staan.

Lang onderweg?: Zit jij voor je werk veel in de auto? Dan is het een goed idee om jouw flesje water een vaste plek te geven. Leer jezelf, bijvoorbeeld, om je waterfles te vullen bij elke stop die je maakt. Maak jij een lange wandeling of ga jij op reis…stop hem dan in je rugzak.

Leuk om te weten

 

Wist je dat tafelwater invloed kan hebben op je smaakbeleving? Echt waar! Er zitten namelijk specifieke mineralen in die een unieke smaak geven.

Kies jij voor plat water dan zal dit jouw smaak neutraliseren.

Bruisend water stimuleert de smaakpupillen.

Tegenwoordig heb je water met allerlei smaakjes. Dat is leuk en lekker. Want door al die verschillende smaken gaat het nooit vervelen en kun jij goed variëren. Hierdoor word het een stuk simpeler om er een vaste gewoonte van te maken.

Vind jij het leuk om thuis jouw eigen smaakwater te maken? Houd dan onze facebookpagina in de gaten deze week. Er verschijnt namelijk elke dag een leuk, verfrissend en smakelijk recept.

Volg jij ons nog niet? Klik dan op deze handige link. Zo blijf jij altijd op de hoogte.

 

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.