Wake up your mind

Delen:

Vragen?

Maak je geest wakker. En dat is wat er moet gebeuren om je te helpen bij het ombuigen van jouw gedachten. Vandaag ga ik je leren hoe jij,jouw gedachten eens even goed kunt wakker schudden.

Ben jij er klaar voor?

Meteen wat slimme tips…

Dat is mooi want ik start dit blog meteen met goede tips. Kun jij alvast je brein activeren…vertel ik je hierna wat jij nodig hebt om dit ook vol te houden.

  1. Weet wanneer jij in een negatieve spiraal bent beland. Pas als jij dit herkend kun je iets veranderen.
  2. Probeer dus om de situatie en de daarbij behorende gedachten klein te houden.
  3. Laat jouw gevoelens BEWUST even een tijdje toe.
  4. Zet iets positiefs tegenover de situatie die jij als negatief ervaart.
  5. En dat kun je doen door je te richten op je ademhaling. Bij elke inademing neem je (bovenstaande) positieve gedachte mee. Houd deze vast tijdens je uitademing.
  6. Probeer je te bedenken wat voor jou wenselijk is in de situatie.
  7. Hou vol!

Hang on

Het aansturen van je gedachten naar iets positiefs kan jouw helpen om jezelf staande te houden in situaties. Helaas betekend dit niet dat er nooit meer iets gebeurd waardoor jij, je vervelend,verdrietig of onmachtig voelt. Het betekend wel dat jij in staat bent, om tijdens deze momenten,niet helemaal af te dwalen, of weg te zakken in allerlei overtuiging. Pas als jij, van jezelf weet wanneer je in deze negatieve spiraal zit kun jij de acties uitvoeren om deze om te buigen. En als je dan alle acties doorlopen hebt, is het vooral heel belangrijk dat je vol houdt! Het gaat niet in een keer goed. En je zult merken dat jij,zeker in het begin, vaak terugvalt in het veilige bekende.

Ontgroeien

Deze terugvallen zijn normaal. In feite moet jij,je negatieve gedachten ontgroeien. Wat je ook moet leren is dat je ‘afkickt’ van wat jij al heel lang doet of denkt. Ondanks, dat deze negatieve gedachten natuurlijk niet fijn zijn, is het wel jouw veilige haven. Je weet wat je te doen staat, tijdens de momenten die zwaar en bewolkt voelen. Als het jou lukt om gedachten te buigen word je vriendelijker naar jezelf en de buitenwereld. Dit kan, in het begin, heel kwetsbaar voelen.

Het toverwoord van tip 3

Ik schreef hem al in hoofdletters. BEWUST. Bewustzijn in deze tip is het toverwoord. Natuurlijk mag jij.je gevoelens laten zien. Sterker nog dit is heel belangrijk. Soms mag het er gewoon zijn. Zodra jij voor jezelf weet dat je een paar dagen wat minder in je vel zit ga je ook bewuster om met de gedachten en gevoelens die daar bij komen kijken. Hierdoor verplicht jij,je al om een aantal gedachten die bij je opkomen te ‘ontgroeien’.

Sleep well

Jouw hersenen zijn gedurende, deze positieve dag, flink wakker geschud. Tijd om ze s’avonds hun verdiende rust te geven. Lig jij dus eenmaal lekker in je bed, neem dan eens de tijd om de dag door te nemen. Sta even stil bij wat je hebt gedaan, wat er gebeurde en hoe voelde jij.je daarbij. Is het je gelukt bewust om te gaan met jouw negatieve overtuigingen, stond jij,jezelf toe even stil te staan bij jouw gevoel? Sluit jouw dag, voordat je naar dromenland gaat, dan altijd af met een positieve gedachte.

Slaap lekker! MoSENSE

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.