Visualisatie(s)

Delen:

Vragen?

Stel…Jezelf eens voor in een mooie zomerjurk.( of een mooie korte broek) Je staat in de duinen en voor je ligt een parelwit strand. De zon schijnt en het zand glinstert duizend lichtjes. De golven van de zee kabbelen rustig heen en weer en je ruikt de zilte zeelucht. Met je slippers in je handen loop jij langzaam richting het strand. Het zand kietelt aan je voeten. Eenmaal daar zoek jij een heerlijk plekje. Even hef jij je hoofd richting de zon en je voelt de warme zonnestralen je huid verwarmen. Dan pak jij de rugzak die je bij je draagt. 1 voor 1 haal jij daar een aantal stukjes van jouw leven uit. De sfeer en de plek zorgen voor rustige en ontspannen gedachten. Deze rust en stilte helpen jouw, om met de juiste overwegingen, te beslissen wat je terug doet in jouw rugzak en wat je langs je neer legt…..

Was jij zojuist even, in gedachte, op dat mooie strand? Deed jij iets terug in je rugzak, of lukte het jouw om iets langs je neer te leggen wat je eigenlijk niet meer verder hielp? Dan heb ik jouw even z meegenomen in een mooie visualisatie.

Wat is het eigenlijk?

Een visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. Dit kan op verschillende manieren. Ik kan jou, bijvoorbeeld iets uit leggen, en hierbij beelden gebruiken en benoemen om mijn verhaal kracht bij te zetten of te verduidelijken. Wat ik hierboven deed was jou bewust meenemen in een plaatje. In gedachte ga jij zelf dit plaatje kleur geven. Door middel van een aantal vragen/opdrachten stimuleer ik jouw brein om ergens over na te denken.

De kracht van jouw gedachten

Jouw gedachten hebben een superpower! Dat klinkt natuurlijk geweldig maar deze superkrachten hebben wel 2 kanten. Want jouw, negatieve gedachten kunnen zo aanwezig zijn, dat ze je in de weg gaan zitten, of bepalen hoe jij in het leven staat. Daar staat dan tegenover dat jouw positieve gedachte je heel ver kunnen brengen.

Een kastje met laatjes

Zie jij dat voor je? En kun jij, je dan inbeelden dat elke laatje een situatie,gevoel of gedachte in jouw leven is? Misschien zit die gedachte wel verstopt tussen alle andere rommeldingen in dat laatje. Jij hebt thuis vast ook wel een laatje. Waar van alles in ligt maar je weet, na verloop van tijd, echt niet meer wat. Tijd om op te ruimen dus. Wat zou er gebeuren als jij dat laatje in je hoofd deed ruimen? Omdat jouw brein dus beschikt over superkrachten lukt het jou door middel van een visualisatie spulletjes ( lees gedachte,emoties en gevoelens) die jij niet meer nodig hebt, of die jouw in de weg staan uit dit laatje te verwijderen.

Hoe relaxed was jij op het strand?

Eigenlijk zou ik je eerst moeten vragen hoe jij,je voelde voordat je begon met lezen. Zat je hoofd vol? Had jij last van onrust,negatieve gedachten? Het ondergaan van een mooie visualisatie brengt namelijk nog een superkracht naar boven. Jouw hersenen zijn in staat om gedachten om te buigen. Wellicht had jij na het lezen van het eerste stuk veel beter in kaart welke gedachte je opzij kon leggen. Welke gevoelens pasten bij een situatie en welke vielen onder de ( niet realistische) overtuigingen?. Dat betekend dat jij, door middel van het trainen van je gedachte, je eigen leven in regie kunt houden. Dat jij dus in staat bent om, voor een groot gedeelte, zelf te bepalen hoe jouw leven eruit ziet.

Wat een mooie dag

Paul de leeuw zingt er een liedje over. Het liedje beschrijft een gewone dag. En wat zou het fijn zijn als jij beslist dat elke dag een mooie dag word. En dat kan dus gewoon. Want, als jij elke dag even in de spiegel kijkt, en dan tegen jezelf zegt, dat het vandaag een mooie dag word weet ik zeker dat jouw hersenen die opdracht uit gaan voeren.

Wij, van MoSENSE, wensen jullie dus, een hele mooie dag!

En wil jij, na het lezen van dit blog, meer weten over visualisaties en de superpowers van je brein, neem dan gerust eens contact met ons op.

MoSENSE

 

 Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.