Verbinding met je pasgeboren kind

Delen:

Vragen?

 

Dat klinkt natuurlijk meer dan fijn! En als jij nu zwanger bent dan is dat ook vast wat jij voor ogen hebt. En dat is goed, want dat maakt jou nu al een betrokken mama in spe. Maar wat blijkt vaak, de eerste dagen,weken, maanden, na de bevalling? Mama zijn is ( soms) toch veel lastiger als gedacht. Er komt van alles bij kijken en misschien zit jij wel helemaal niet meteen op die mooie roze wolk. Het doet niets af aan jouw trotse gevoel, onvoorwaardelijk houden van jouw kindje hoor, maar het is wel echt even wennen. Dat jij niet de hele dag super blij bent, maakt het ook lastig om zo nu en dan eens toe te geven dat het niet altijd makkelijk is. Daarom schrijven wij dit blog. Zodat jij, je mag herkennen in dat wat je leest. Fijn ook om, tijdens het lezen, gewoon even te erkennen dat jij dat gevoel soms ook hebt. En natuurlijk hebben wij iets moois bij MoSENSE wat de verbinding met jouw kleine spruit ten goede komt. En daar mag jij natuurlijk ook heerlijk van komen genieten als jij wel meteen op een roze wolk zit!

De geboorte van een moeder

Niet alleen jouw lieve kleine wondertje is geboren , ook de rol die jij ineens gekregen hebt als moeder zie ik als een geboorte. Logisch dat ook jij, dus nog heel veel te leren hebt. Net als jouw kleine. Het is dus ook helemaal niet erg als jij beginnersfoutjes maakt. De kraamverzorgster helpt jou op weg. Zij leert je de eerste basisbehoefte van jouw kind. Gaandeweg gaat de zorg je steeds beter af. En hoe langer jij samen bent met jouw kleine wondertje hoe meer jouw ontwikkeling als mama tot stand komt.

Kraamtranen

Veel new born mama’s schrikken van de kraamtranen. Want waarom voel jij je zo emotioneel en wiebelig? Moet ik niet juist heel gelukkig te zijn? Kraamtranen horen erbij. Twijfels,vragen en onzekerheden ook. Omdat jouw lichaam een flinke daling in de hormoonspiegel krijgt na de geboorte is dat de grootste oorzaak van de tranen. Alles voelt alsof het nooit meer goed komt. Maar dat is niet waar! Laat die tranen maar een dag of wat lekker biggelen. Ze moeten er toch uit en, juist hierdoor, komt jouw hormoonspiegel weer het snelst in balans Je zult zien dat je dan heel anders naar de situatie kijkt. Probeer de eerste weken te beseffen dat er ook een papa is geboren. Samen stuntelen voelt een stuk beter als alleen. Ook papa moet even wennen aan de nieuwe situatie, de verantwoordelijkheden en ook hij maakt elke dag een ontwikkeling door.

Soms is het ook gewoon echt heel lastig

Wanneer doe je het nu goed? Want wat is het moeilijk om te doorgronden waarom hij/zij zo onrustig is, steeds maar moet huilen of alle voeding weer terug geeft. Ze zijn nog zo klein, kwetsbaar en afhankelijk. En jij probeert echt alles om het goed te doen. Je bent op zoek naar die verbinding met dat ienieminie mensje. Die connectie waardoor je haarfijn aanvoelt wat er mis is. Maar dat is lastig omdat deze dit nog niet precies kan aangeven En is er wel altijd iets aan de hand? Wist jij, bijvoorbeeld, dat baby’tjes heel vaak huilen om alle prikkels van de dag te ontladen? Je word er onzeker van en dat is hartstikke normaal!

In verbinding met je kind

Bij MoSENSE kan het gewoon vanaf maart. Want dan starten de cursussen baby-yoga. Een heerlijk moment om echt even contact te maken en in contact te zijn met jouw kleine mensje. De kracht van aanraking zal dat lijntje naar connectie versterken. En mocht jij, je nu helemaal niet herkend hebben in het blog…wat fijn,jullie hebben samen een prima start gemaakt. Natuurlijk ben jij met jouw kleintje dan ook van harte welkom! Met liefde, geborgenheid en in een warme,ontspannen en veilige omgeving werk jij, door middel van massage en bewegingen aan de hechting met jouw kind. Onder enthousiaste en warme begeleiding van Dinie zullen jij en je kind een diepe ontspanning en een innerlijke rust ervaren. Een prima mood om het begin te leggen naar een emotionele band met jouw kleintje.

Ben jij geïnteresseerd? Houd dan deze week onze facebook pagina in de gaten.

Hierop komen de data en tijden van de bijeenkomsten vanaf maart.

Lastige start of meteen een roze wolk? Iedereen is welkom op de cursus. Op de website vind je nog meer aanvullende informatie. https://mosense.nl/landingspagina/baby-yoga Baby-yoga

Natuurlijk mag jij ook altijd contact opnemen met ons.

MoSENSE

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.