Veranderen, hoe moeilijk is dat!

Delen:

Vragen?

Heb jij ze al? Of doe je er niet aan? 6 Januari alweer. Een goed moment om eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd. Heb jij iets moois bereikt?, was er iets bijzonders?, Nam je afscheid van een dierbare? Of ben je ergens heel erg trots, verdrietig of blij om. Maar, behalve terug kijken, is het ook een mooi moment om eens vooruit te kijken. Wat wil jij bereiken in het nieuwe jaar. Laat jij dat gewoon op je af komen, of heb jij goede voornemens?

Ben eens eerlijk…

Hoeveel goede voornemens zijn hetzelfde als die van vorig jaar? Is het je gelukt, om de doelen van vorig jaar vast te houden? Of start jij, het nieuwe jaar, met het voornemen dat het je, dit jaar, echt gaat lukken?. Veranderen of veranderingen aanbrengen en vol houden is het moeilijkste wat er is. En omdat wij geloven in jouw vastberadenheid geven we je een paar super slimme tips die ervoor gaan zorgen dat jouw goede voornemens, dit jaar, (wel) gaan slagen!

Tip 1:

Zie, jouw verandering, voor je! Stel je voor hoe, bepaalde situaties, zullen verlopen als jij, jouw goede voornemen, doorzet. Probeer dit als een filmpje in je hoofd af te spelen. Bij elke verandering kom je momenten tegen dat het lastig is. Het is, juist dan, fijn om eens terug te gaan naar het filmpje dat jij hebt gemaakt.

Tip 2:

Maak een planning. Hoe ga jij ervoor zorgen dat jij je doel bereikt. Zorg ervoor dat je, in kleine stapjes, naar je voornemen toe werkt. Door elke keer, een klein stapje richting je doel te zetten blijft het geheel overzichtelijk. Schrijf jouw planning, stap voor stap, uit. Als je hierbij gebruik maakt van, bijvoorbeeld dagen of datums, is dat een goede stok achter de deur. En elke keer als er een ‘stapje ’is gelukt is dat een positieve motivatie om door te gaan naar de volgende.

Tip 3:

In één week kun je geen 10 kilo afvallen en besluiten om gezonder te gaan eten wil helemaal niet zeggen dat jij nooit meer mag zondigen. Blijf dus realistisch. Als jij ervoor zorgt, dat jouw goede voornemen haalbaar is, is de kans van slagen groter. Het is ook helemaal niet erg om tussentijds je doelen aan te passen. Let er wel op dat je daadwerkelijk aanpast en niet uitstelt. Van uitstel komt namelijk afstel.

Tip 4:

“Elk nadeel heb z’n voordeel” aldus Johan Cruijff. En ik vind dat een mooie uitspraak. Als jij besluit te veranderen dan is het belangrijk dat je ook stil staat bij de nadelen. Het is goed je daar op voor te bereiden. Maar als jij tegen elk nadeel een voordeel kunt zetten is het een stuk eenvoudiger om je over z’n nadeel heen te zetten.

Tip 5:

HET IS JE GELUKT! Dat is echt een mega prestatie. Veranderen is namelijk echt niet makkelijk!Tijd voor een beloning. Die heb je gewoon verdiend. Ga eens lekker op vakantie, koop iets moois of trakteer jezelf op een heerlijke massage. En als jij die beloning bedenkt, voordat je aan jouw goede voornemen begint, dan is dat de ultieme motivatie om te slagen.

Happy New Year!MoSENSE

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.