Tennisarm

Delen:

Vragen?

Een aandoening aan je elleboog waarvoor je niet eens hoeft te tennissen. Wat jij wel gedaan hebt om deze klacht te ontwikkelen en wat je kunt doen om deze te herstellen lees je in dit blog. 

Oorzaak

Trek jij vaak je onderarm aan omdat je bijvoorbeeld geschilderd hebt, vaak achter de computer zit of veel werkt met een schroevendraaier? Dan ontstaat er een langdurige spanning op jouw peesweefsel en je botvlies. Vaak zie je dat mensen die herhaaldelijk dezelfde beweging maken met deze pezen last kunnen krijgen van een tennisarm. De klachten ontstaan geleidelijk. In sommige gevallen is er sprake van een acute klacht. 

Symptomen

  • Jij krijgt pijn aan de buitenzijde van je elleboog ( precies op het punt waar de “knobbel” zit)
  • Krachtverlies
  • Er kan een uitstralende pijn ontstaan aan je onderhand,pols en hand
  • Het helemaal uitstrekken van jouw elleboog is pijnlijk
  • Ook het maken van een stevige vuist voelt vervelend aan

Welke behandeling heb jij nodig? 

Ondanks de pijn is het goed om te blijven bewegen. Waarbij in veel gevallen rust een goed medicijn is is dat voor een tennisarm juist niet. Beweeg op geleide van de pijn. Ben alert op de klachten. Als je te lang,zonder behandeling, doorloopt kan jouw tennisarm een chronische aandoening worden die je behoorlijk in de weg kan zitten. Een fysiotherapeut kan je ondersteunen met de spierversterkende oefeningen. Als de klacht aanhoudt kun je ervoor kiezen een injectie te nemen. Hierin zitten corticosteroïden die ontstekingsremmend werken. 

Massage

Ook een massage kan helpend zijn. Door gebruik te maken van drukpunten wordt de afvoer van afvalstoffen getriggert. Hierdoor ontstaat er ruimte om de toevoer van belangrijke voedingsstoffen te optimaliseren. De strijkingen van een massage zorgen ervoor dat de pezen en spieren verlengt worden. 

Een tennisarm is een veel voorkomende klacht. Een klacht die helaas langdurig kan aanhouden en traag is in genezing. Zorg er dus voor dat jij de juiste behandeling aanpakt. Loop er niet te lang mee en vraag advies aan je huisarts,fysio of aan ons 🙂

Mosense

 

 

 

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.