Sportmassage

Delen:

Vragen?

En voor deze massage komen de meeste van jullie bij ons op tafel liggen. Een stevige massage die zich  richt op klachten en de oorsprong hiervan. Het is ook een massage die voor veel sporters als prettig wordt ervaren. Wat we precies doen beschrijven we in dit blog.

Wat is een sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Voor wie is deze massage bestemd

Je zou aan de naam doen vermoeden dat dit een massage is voor alleen maar sporters. Maar niks is minder waar. Wel is het zo dat sporters veel baat kunnen hebben bij een sportmassage. Een sportmassage kan worden ingezet om blessures te voorkomen.Heb je deze al opgelopen dat helpt deze behandeling bij een sneller herstel. Sport jij helemaal niet maar heb jij wel klachten van bijvoorbeeld je nek en schouders dan kan het ondergaan van een sportmassage jou zeker helpen. 

Wat is het effect

Een sportmassage is een stevige massage waarbij knopen uit je spieren worden gehaald.Daarvoor moet er diep in de spier gemasseerd worden. Dit kun jij best even als pijnlijk ervaren. Maar juist die pijn geeft aan dat er iets niet goed zit. Gedurende de behandeling zul je merken dat jouw pijnscore zakt. Bij een sportmassage vindt altijd overleg vooraf plaats. Het is belangrijk om te weten welke klachten jij hebt en hoe deze zijn ontstaan. Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Contra-indicatie

Je hoeft dus helemaal geen fanatieke sporter te zijn om een sportmassage in te plannen. In feite kan iedereen deze massage ondergaan. Er zijn wel een aantal contra-indicaties. Hierover lees je meer op deze link.

Mosense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.