Psoas ( de spier van de ziel )

Delen:

Vragen?

De Iliopsoas voluit geschreven, bevindt zich tussen de onderzijde van je wervelkolom en de bovenkant van je dijbeen, dicht op je heup bot. Deze spier verbindt je romp met je benen. De psoas zorgt mede voor balans, mobiliteit en flexibiliteit. Maar hij doet meer….

Stress spier

De psoas wordt ook wel de stress spier genoemd. Wanneer jij stress ervaart trekt deze spier samen. Dit kan gebeuren bij gevaar maar ook stressvolle tijden en de daarbij behorende emoties worden opgeslagen in deze spier. De spier verstijfd en dat geeft klachten. Deze klacht voel jij met name heel laag in je onderrug. Als de spanning op deze spier heel groot is kan de pijnklacht doortrekken naar je buik. En precies je buik is ook een centrum waar emoties zich graag nestelen.( lees ook ons blog van volgende week) De ziele spier, je hoort er niet heel veel over maar het is een belangrijke spier die zorgt voor rust,balans en evenwicht.

Geef je ziele spier ruimte

Want die ruimte zorgt ervoor dat jij kan loslaten. Wij maken het bij Mosense vaak mee. Jij hebt een stressvolle,verdrietige of drukke periode achter de rug en komt even heerlijk ontspannen. TIjdens de massage of naar aanleiding van jouw klacht of verhaal geven we aandacht aan deze psoas spier. En dan ineens zou het zomaar zo kunnen zijn dat deze vastzittende emoties hun weg naar buiten vinden. De spier heeft ruimte nodig om de balans tussen lichaam en geest in evenwicht te houden. 

Kom jij jouw psoas aandacht geven? 

Wellicht denk jij bij het lezen van dit blog dat deze belangrijke spier even aandacht nodig heeft. Dat is goed en jij bent van harte welkom. Deel je verhaal bij ons. Dat mag altijd. Het is fijn als wij weten dat jouw psoas extra aandacht nodig heeft. Zorgen wij voor weer wat ruimte. Maken we plaats om jouw opgeslagen emoties weer in balans te brengen. Je zult zien en ervaren dat jij je hierna een stuk beter voelt! 

Nog een leuke tip: Houd onze socials deze week in de gaten…daar geven we een makkelijke oefening om gewoon thuis jouw ziele spier te doen ontspannen. 

Mosense
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.