Postnatale massage

Delen:

Vragen?

Jij droeg jouw kleine wonder negen maanden in je buik. Natuurlijk is dat een wonderlijke ervaring. Maar jouw lichaam heeft negen maanden hard gewerkt. En of jij nu een zwangerschap had die prima is verlopen of jij gedeald hebt met ongemakken, jouw lijf is veranderd. Een verandering die nodig was om jouw kindje optimaal te laten groeien. Zit jij op een fijne roze wolk na de geboorte of merk jij dat de focus vooral ligt op jouw newborn? Bij MoSense hebben we sinds kort aandacht voor de mens na je zwangerschap en bevalling. Maak kennis met onze nieuwe massagebehandeling: De postnatale-massage. 

Wat is het precies? 

De postnatale massage is een zachte, ontspannende gehele lichaamsmassage met (warme)olie waarbij je tot een diepe ontspanning komt en je fysieke herstel ondersteunt na de bevalling van je kleintje. Met extra aandacht voor het herstel van je buikregio en het verzachten van de spieren van je rug, nek en schouders.

Postnatale massage is een soort massagetherapie die wordt gebruikt om het lichaam te helpen herstellen na de bevalling.  De massage kan je pijnlijke spieren helpen ontspannen, de lymfedrainage bevorderen en kan je ook helpen om de emotionele kant van de geboorte te verwerken.

Wat zijn de voordelen van deze massage

Deze massage techniek kent een heleboel voordelen. Een postnatale massage is bedoeld om jouw lichaam weer te stabiliseren naar een ‘normaal’. Waar Jouw lichaam negen maanden zwanger is geweest, zijn er ook minstens 9 maanden nodig om weer te herstellen. Een postnatale massage helpt je bij dit herstel. Omdat het een zachte massage is met drukverlagende strijkingen is het een laagdrempelige behandeling die perfect aansluit bij de gevoeligheid van jouw lijf na de bevalling. 

 

  1. Helpt om pijnlijke plekken te verlichten en spierspanning te ontspannen.  
  2. Verhoog de stroom van bloed en zuurstof naar je spieren, waardoor de gifstoffen worden afgevoerd.  
  3. Vermindert zwelling door de lymfedrainage te stimuleren die helpt om overtollig vocht en afvalproducten te verwijderen. 
  4. Laat je ontspannen voelen. 
  5. Helpt je lichaam om oxytocine vrij te maken. 
  6. Open verstopte kanalen, maak klonten of verharde gebieden los en verklein het risico op mastitis. (ontsteking van borstweefsel die soms gepaard gaat met een infectie). 

Gun jij jezelf ook aandacht na de bevalling? 

Neem dan gerust eens contact met ons op. 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.