Pijn tussen de schouderbladen

Delen:

Vragen?

En deze klacht horen wij heel veel bij MoSense. Pijn tussen je schouderbladen. Herken jij het? Een zeurende,stekende pijn die opsteekt na bepaalde bewegingen,een houding of gewoon heel de de dag aanwezig is. Pijn tussen jouw schouderbladen kan verschillende oorzaken hebben. Lees jij mee? 

Wat zijn schouderklachten? 

Pijn in en rond het schoudergewricht. Veel mensen hebben onverklaarbare pijn tussen de schouders of schouderbladen. Het lijkt onduidelijk waar de pijn vandaan komt of welke oorsprong deze kent. Vaak gaat het om een zeurende, stijve, krampachtige pijn, maar soms ook om steken, pijnscheuten of een  beklemmende pijn. Sommigen hebben alleen onder bepaalde omstandigheden pijn tussen de schouders. Bij sommige van jullie is de pijn eenmalig. Helaas zien we bij MoSense ook pijnklachten in de schouder die chronisch aanwezig zijn. 

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken? 

In de meeste gevallen wordt pijn tussen de schouderbladen veroorzaakt door een  verkeerde houding. Je krijgt dan een soort spierpijn die zich uit als pijn tussen jouw schouders. Er ontstaat een soort overbelasting vanwege een slechte (zit)houding, herhaalde bewegingen of een gebrek aan kracht.Ook blessures en ongelukken kunnen een oorzaak zijn. 

  • Langdurig in dezelfde houding zitten/werken
  • Kromme werkhouding
  • Continu autorijden
  • Werkzaamheden ‘boven je macht’
  • Verkeerde houdingen
  • Blessure/ongeluk
  • (te) zwaar tillen

Wat kun je doen aan deze klacht? 

Heel belangrijk is dat je de schouder goed blijft mobiliseren. Doe je dit niet dan word je schouder ( nog) stijf(er). De kans op een frozen shoulder is dan aanwezig. Pijn aan de schouderbladen gaat vaak gepaard met uitstralingspijn aan de armen. Hou je schouder in beweging maar let op met het zetten van kracht. Hierdoor kun jij de overbelasting juist extra triggeren. Doe voorzichtige oefeningen met je schouder. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van de koffiemolen. Een oefening waarbij jij rustige rondjes draait met je arm en schouder. Oefeningen doe je op geleide van de pijn. Een fysiotherapeut kan hier leidend in zijn.  

Natuurlijk kom jij naar ons!

Want als jij helemaal hebt uitgesloten dat er geen ontsteking in jouw schouder zit ben je bij ons aan juiste adres. Een overbelasting betekent namelijk dat jouw spieren rondom het schoudergebied aandacht nodig hebben. Knopen hebben zich vastgezet en de doorbloeding is niet meer optimaal. En precies daar zijn wij voor! Wij maken de spiergroepen weer flexibel en los. Vinden de triggerpoints in jouw schouder en zorgen voor een optimale doorbloeding die het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam in gang zet. 

Herken jij je dus in de klachten omschreven in dit blog? Wij helpen je er graag vanaf. 

Afspraak maken

MoSense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.