Osteoporose

Delen:

Vragen?

Als je botten extreem kwetsbaar zijn

Osteoporose betekent letterlijk poreus bot. Door osteoporose breken je botten sneller dan normaal. De hoeveelheid kalk in je bot neemt af. Hierdoor verandert de botstructuur van de botbalkjes. De botbalkjes worden minder sterk en kunnen jouw broze bot gemakkelijk breken.

Wat is de oorzaak osteoporose?

Bij osteoporose komen er steeds groter wordende gaten in je botstructuur. Daardoor verzwakt het bot en breekt het sneller. Deze gaten ontstaan door snelle afbraak en vertraagde opbouw van bot. Het wegvallen van hormonen na de overgang, roken en weinig lichaamsbeweging kunnen hiervan de oorzaak zijn. ‘Je kan ook een erfelijke aanleg hebben voor zwakke botten. Dit komt door een fout in een of meer genen.

Ik heb osteoporose,wat nu? 

Uiteindelijk krijgt bijna iedereen bij het ouder worden te maken met osteoporose. Bij osteoporose is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Jouw spierkracht trainen kan ook helpend zijn. Je voeding kan van invloed zijn op het proces.Suikers zijn wellicht de grootste veroorzakers van de toename van botontkalking op jonge leeftijd. Zout verhoogt de uitscheiding van calcium en mineralen via de nieren. Calcium is een belangrijk mineraal om jouw botten stevigheid te geven. 

Vitamine en mineralen

Als jij bekend bent met osteoporose is het heel belangrijk dat jij jouw lichaam helpt een aantal vitamine en mineralen aan te vullen. We schreven al dat calcium heel belangrijk is om het proces te vertragen. Magnesium zorgt voor stevigheid van je botten. En in combinatie met de inname van Vitamine D wordt het voor jouw lichaam een stuk gemakkelijker om deze supplementen zo goed mogelijk op te nemen.

Wist jij dat je via Mosense natuurlijke vitamine en mineralen supplementen kunt bestellen? Vraag ernaar bij onze collega’s.

Wat kan Mosense voor jou doen? 

Osteoporose is helaas niet helemaal weg te nemen. Een massage kan wel verlichting geven in de spierspanning en pijnklachten. Laat dit doen door een professionele masseur die bekend is met de autonomie van het lichaam. Een massage biedt ondersteuning bij: 

  • bloedsomloop verbeteren. 
  • spieren ontspannen. 
  • vermoeidheid verminderen. Veel patiënten met osteoporose klagen over vermoeidheid.
  • lage bloeddruk. Ook kan de bloeddruk stijgen bij osteoporose en stofwisselingsstoornissen, en massage vermindert de belasting van het hart.
  • metabolisme normaliseren. Dit is nodig om de conditie van je lichaam aanzienlijk te verbeteren, voedingsstoffen en supplementen op te nemen.

Bij mosense is gelegenheid een bioresonantie traject te ondergaan. Dit traject kunnen wij naadloos laten aansluiten op de klachten en ongemakken betreft osteoporose. Ben jij hier nieuwsgierig naar? Klik dan eens op deze link.Of ga naar het blog. Een afspraak voor bioresonantie maak jij telefonisch. Bel naar: 06-21316584

Fijn om te weten is dat deze behandeling vergoed wordt bij verschillende zorgverzekeraars. 

Ontspannen groet,

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de moosdijk

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.