ONTHAASTEN

Delen:

Vragen?

Kijk voor je aan het lezen van dit blog begint eens, geconcentreerd , 5 minuutjes naar de groene afbeelding . Later in dit blog leg ik je uit waarom je dit moest doen.
We leven met zijn allen in een drukke en gehaaste maatschappij. We leggen de lat hoog. We ‘moeten’ op een dag een heleboel dingen klaarspelen .Hierdoor houden we maar weinig tijd over om te leven in het ‘nu’. En juist het leven in het nu zorgt dat je onthaast. Onthaasten is iets wat we bijna zijn verleerd. Ook ik heb wel honderden taken op een dag en krijg alle informatie die,ik binnen krijg, soms bijna niet verwerkt. We willen alles doen en alles bijhouden. En we hebben bijna allemaal de overtuiging dat we geen tijd hebben om te onthaasten.
Maar juist, als jij je op een dag een aantal keer bewust probeert te zijn van je drukke ‘to do’ lijst en tegelijkertijd even stil gaat staan om bewust adem te halen, hou je tijd over. Tijd overhouden is 1 van de positieve effecten van onthaasten. Maar er zijn meer positieve effecten dat maakt dit blog de moeite waard eens door te lezen. Want door onthaasten wordt je energieker. Het verhoogt je creativiteit. Je wordt er productiever door en last, but zeker not least, het geeft je meer voldoening.

Wanneer moet je nu onthaasten?

Onthaasten is bewust kiezen voor ontspanning. Je agenda niet zo vol plannen, minder ‘ballen hoog’ houden of een keertje ‘nee ’zeggen. Het lijkt zo simpel, maar voor de meeste mensen is het lastig. Ook in onze praktijk zien wij cliënten die moeite hebben bij het inplannen van rustmomenten. Ze ervaren stress en drukte, waardoor er klachten in de spieren ontstaan. Pas bij pijn en ongemakken beseffen veel mensen dat het tijd is om op de rem te trappen. Pas dan komen ze bij ons voor een massage.
Eigenlijk zijn ze te laat met onthaasten. Onthaasten zou daarom elke dag gewoon een van je activiteiten moeten zijn. In plaats van dat je bijna verzuipt in je ‘to do list’, zet je het onthaasten er gewoon bij. Je kunt op verschillende manieren even je momentje pakken. Het kan zelfs tijdens de activiteiten die je op een dag gewoon doet.
Ik vind het prettig om, na een drukke dag, te douchen. Het water spoelt dan de dag van me af. Ik zet mezelf dan als ware ‘uit’,waardoor ik na het douchen makkelijker in een flow kom, die minder gejaagd en druk is. Maar, even echt de tijd nemen in je lunchpauze kan je ook vertragen. Dus niet met je boterham in je hand, nog snel even een aantal dingen afwerken. Staar gerust eens 5 minuten voor je uit. Het maakt je brein weer even leeg. Wist je dat de kleur groen je stress-hormoon verlaagd?Nu begrijp je waarom ik je vroeg, eerst even geconcentreerd naar het groene vakje op je scherm te kijken. Een mooie wandeling, waarbij je de natuur in je opneemt,kan dus ook heel verkwikkend werken.

3 TIPS

Het internet helpt je met het zoeken naar mogelijkheden om te onthaasten. Je kunt bijvoorbeeld op yogales of een hobby zoeken die je ontspant. Ook kun je tot rust komen tijdens een van onze behandelingen. Een massage stimuleert de doorbloeding en helpt bij de afvoer van afvalstoffen. Zo voorkom je, dat er vervelende en pijnlijke knopen ,in de spieren, ontstaan. En net als de kleur groen, heeft een massage een verkwikkende werking voor je lichaam en geest. Als je eenmaal bij ons op de behandeltafel ligt, kun je niet veel anders dan genieten van de massage en dus onthaasten. Hiervoor plan je tijd en momenten in.
Ik geef je graag 3 tips die je gewoon in je dagelijkse routine kunt toepassen. En stiekem gaf ik je er ook al een paar in mijn verhaal hierboven.
Tip 1: Zet je wekker eens 10 min eerder. Je verlengt je dag dan dus met 10 minuten. Wordt in deze extra minuten bewust wakker. Ervaar de nieuwe dag. Kijk dan kritisch even naar de invulling van deze dag en beslis welke activiteiten prioriteit hebben.
Tip 2:Doorbreek eens je routine. Rij vandaag eens via een andere weg van je werk weer naar huis. Neem goed in je op wat je allemaal aan nieuwe dingen voorbij ziet komen. Door deze nieuwe input van informatie en beelden, sluit jij ongemerkt je gedachten aan en over je werk en al het andere dat ‘moet’ af.
Tip 3: Focus op je ademhaling. Haal 5x diep in en uit adem. Ben daar geconcentreerd mee bezig. Omdat de focus op iets anders ligt dan dat waar je mee bezig was, adem jij de stress en spanning even uit je lijf en hoofd.
Misschien is dit dan een mooi momentje je agenda eens te pakken. Plan daar dan jouw ‘onthaast’ moment. Bij mosense kun je dat heel gemakkelijk doen met de online agenda https://mosense.nl/maak-online-een-massage-afspraak . Onthaasten is dus helemaal niet zo moeilijk .Echter moet je jezelf, in je drukke bestaan, dat rustpunt gunnen. Als het jouw elke dag een aantal keren lukt,zul je merken dat je echt energieker bent. Er komt meer uit je handen dan je in eerste instantie zou verwachten.

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.