On the move

Delen:

Vragen?

En daarmee bedoelen we: kom in beweging! Bewegen is gezond,we weten het allemaal. Het voorkomt een heleboel ellende. En of jij nu jong of oud bent, van beweging wordt jouw lichaam blij. En toch…ik heb geen tijd,ik heb een zittend beroep, de telefoon lonkt en de ipad kijkt zo lekker op de bank. Precies daarom zet Mosense in dit blog het belang van bewegen nog eens goed op een rijtje. 

Waarom is het nu zo belangrijk? 

Dat begint bij jouw hersenen. Als jij voldoende beweegt dan zorg jij ervoor dat jouw brein goed doorbloed blijft. Jouw hersenen krijgen door beweging, voeding en zuurstof die zij hard nodig hebben om jouw lijf optimaal te laten functioneren. Met een half uurtje wandelen verminder jij de kans op hart-en vaatziekten. Wanneer je regelmatig beweegt worden je spieren,botten en gewrichten sterker. Je loopt minder kans op bijv spierziekte,parkinson en dementie. Je verlaagt je bloeddruk,cholesterol en suikergehalte. En wist jij bovendien dat beweging ervoor zorgt dat jij positief in het leven blijft staan? Bewegen is dus hartstikke gezond. 

Ok,jij snapt het. Maar hoe motiveer jij jezelf dan? 

Om te beginnen kies je een activiteit die bij je past

Kies tevens een activiteit,moment en duur die past in jouw drukke agenda

Zoek een maatje en motiveer elkaar

Stel jezelf een doel

Maak het niet te zwaar

Zorg voor routine en structuur

En vooral, ben creatief. Bewegen hoeft niet altijd in de sportschool. Maak de route die jij met je viervoeter wandelt eens wat langer. Neem de trap ipv de lift. Wist jij dat je op de fiets vaak eerder op de plaats van bestemming bent dan met de auto? 

Beloning

Want die heb je dan verdiend. Bij Mosense krijg jij niet alleen dat uurtje, welverdiende rust, jouw spieren worden ook beloond. Bij bewegen hoort ook ontspannen. En niet alleen jij hebt behoefte aan de relax modus. Ook jouw lichaam verdient aandacht na al deze inspanning. 

Als deze beloning niet de ultieme motivatie is, weten wij het ook niet meer ;).

Sportieve groet, 

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.