Ode aan je man!

Delen:

Vragen?

 

 

Waar zouden we zijn zonder onze mannen! En dan bedoel ik, de uitspraak, gewoon bloedserieus! Het internet staat bol van ‘odes aan de vrouw”. Als ik, oprecht, op zoek ga naar complimenten en waardering voor onze mannen kom ik bedrogen uit. En heel eerlijk? Ik vind dat een beetje raar. Want ook, onze mannen, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

 

Oerinstinct

 

Gewapend met speren en harpoenen gingen de mannen vroeger op jacht. Heldhaftig jaagden zij op mammoeten en rendieren. De huid werd gebruikt als kleding, het vlees als voedsel en van de botten maakte deze oermannen nieuwe wapens. Hun taak was; het gezin voorzien van voedsel. Nog steeds zien onze mannen dit als een van hun belangrijkste taken. En hoewel, wij vrouwen, tegenwoordig ten strijde trekken naar de jumbo om ons gezin van voedsel te voorzien, zijn het onze mannen die s’ morgens gewapend met de laptop of gehuld in de werkbroek ervoor gaan zorgen dat, dat voedsel ook betaald kan worden.

Multitasken

 

Maar…onze mannen doen tegenwoordig veel meer! Door de emancipatie worden zij gedwongen te intrigeren in de wereld die ‘Venus’ heet. Onze mannen multitasken ook. Want naast hun werk liggen er nog veel meer taken die ze tegenwoordig op zich moeten nemen. Denk eens aan de papa-dag. Waar, wij vrouwen, vroeger altijd voor de kinderen zorgde is dat nu een gedeelde taak. Papa knutselt dus ook, verschoont de luiers, zingt liedjes en organiseert kinderfeestjes. Ook het huishouden is geen typische vrouwentaak meer. Mijn man weet hoe de wasmachine werkt, kan de stofzuiger vinden (en gebruiken) en kookt de heerlijkste maaltijden op zijn vrije zondag. Ook weet hij, van het bestaan, van schimmelreinigers. Die gebruikt hij namelijk bij het poetsten van de badkamer. Kliko’s buiten zetten, vuilnis zakken verwisselen, huisdieren verzorgen en de tuin bijhouden zitten ook gewoon in zijn takenpakket. En zelfs het, zoveelste, tierelantijntje is onder zijn deskundige handen opgehangen aan de muur.

Met recht, vind ik, dat we dus best kunnen zeggen dat onze mannen redelijk allround zijn.

 

Word het niet eens tijd…

 

Dat we onze mannen eens “even helemaal niets” cadeau doen?. Ik bedoel, als wij, moe en uitgeput raken van alles wat we moeten doen, dan zullen onze mannen dat vast ook ervaren. Ook bij hen is het burn-out percentage hoog en ook zij kunnen kampen met flinke stress. Juist een cadeautje “even helemaal niets” zorgt ervoor dat het zover niet hoeft te komen. En er is goed nieuws: want dat cadeautje kun je gewoon bij ons halen. Geef jouw allround echtgenoot een heerlijke massage cadeau. Een prima manier om even echte waardering uit te spreken voor zijn harde werk.

Heb jij, jezelf herkent in dit blog. Gun dan jezelf “even helemaal niets”. Een online afspraak is zo gemaakt. Daar moet je gewoon even ruimte voor maken in jouw drukke agenda. Wij staan voor je klaar!

  

 

   

 

 

 

 

 

  

 

   

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.