Niets doen

Delen:

Vragen?

Ik kan het echt niet. En hoe goed ik ook mijn best doe, alles bij elkaar lukt het me misschien een minuut of 5. Dan overvalt me een bepaald soort onrust. Het schuldgevoel wordt dan groter dan het luisteren naar mijn lichaam en geest.  

Ik heb het over NIETS DOEN. Gewoon even helemaal niks. Of in ieder geval zonder schuldgevoelens iets doen waar je blij van word. 

Kan jij het? 

Schuldgevoelens

Ik heb deze dan echt. Ik denk,als ik even zit,  bijvoorbeeld aan mijn man die hard aan het werk is. Meteen voel ik, dat ik het  oneerlijk vind dat ik niks zit te doen. Ik voel me ook hoogst ongemakkelijk als ik even me time inlas. Daar komt bij, dat ik eigenlijk ook niet goed weet hoe ik die tijd voor mezelf moet indelen. Wat vind ik dan leuk,ontspannen of gezellig om te doen? Ik stel hoge eisen aan de to do list van mijn dag. 

Alle gaatjes vullen

En die to do list wordt steeds maar groter. Want als het er ook maar op lijkt, dat er een moment komt dat ik even niets hoef te doen, heb ik er al 10 dingen bijgezet. Ik heb een serieuze overtuiging dat ik een voller hoofd krijg van het niks doen dan van hard werken. Het niks doen geeft zoveel weerstand dat ik er doodmoe van wordt. 

presteren moet

De druk om hard te werken, altijd maar door te gaan, en te presteren is groot. Stilstaan is immers achteruitgang. Hoe harder we werken hoe leuker je leven wordt. Hard werken wordt namelijk beloond. We houden ons de hele dag bezig met targets, promotie,een goed salaris en prestatiedrang. Alles wat we doen moet beter. Niet alleen mijn to do list kent hoge eisen, ook de eisen die de maatschappij aan ons stelt liggen sky high. En hoe beter jij scoort op al deze punten hoe gelukkiger jij (denkt) je voelt. Er wordt veel,meer en nog meer van ons gevraagd.

Hoe leuk word jij er eigenlijk van?

Wist jij, dat de schuldgevoelens die je hebt bij niets doen, er uiteindelijk voor zorgen dat jij minder presteert? Deze gevoelens zorgen er namelijk voor dat er blokkades komen in jouw zelfvertrouwen,concentratie en creativiteit. Hoe leuk word jij nu eigenlijk, als je constant veel te veel ballen hoog houdt? Ik word er niet alle dagen even gezellig van. Want, kun jij echt genieten van alles wat het je oplevert? Of heb jij dagelijks het gevoel dat het je eigenlijk veel te veel is. Denk jij stiekem regelmatig dat je, juist wel eens even niks zou willen doen?

Verplicht jezelf 

Zet het desnoods op je to do list. Een groot kruis in je agenda wil ook nog wel eens werken. Hoe je het ook doet, zorg ervoor dat het gebeurd! Want een moment voor jezelf, waarin in jij iets doet wat je leuk vind of gewoon echt helemaal niks,zorgt ervoor dat je leuker en productiever wordt. 

En vind je het echt heel lastig? Dan willen wij je graag een handje helpen? 

Reserveer dan gewoon een afspraak bij MoSENSE. 

Want als je eenmaal bij ons op tafel ligt hoef je niks. 

 

MoSENSE
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.