Nekpijn en wat je hier (zelf) aan kunt doen

Delen:

Vragen?

Als eerste moet je weten dat jij niet de enige bent met deze klacht. Maar liefst 70% van de Nederlanders heeft hiermee te maken. Je herkent het misschien. Het schiet er ineens in, staat er s’ morgens mee op of je nek zeurt al dagen. En waar het begint met een stijve nek is de kans groot dat jouw klachten snel veranderen naar chronische pijn. Jouw lichaam geeft een signaal en dus is het tijd voor actie. Welke actie? Je leest ze in dit blog.

Wat kan ik zelf doen

  1. verwarm de spieren in je nek. Door opwarming help jij jouw spieren te ontspannen. Omdat deze dan wat minder hard hoeven te werken is de kans groot dat jouw klacht verdwijnt.
  2. Bewegen. En dat voelt juist onnatuurlijk bij pijn maar in het geval van pijnlijke en stijve nekspieren is het juist heel belangrijk. Doe het wel voorzichtig aan maar voorkom dat jouw nek, gedurende een lange periode in dezelfde houding staat. Deze houding maakt namelijk dat de stijfheid alleen erger word. 
  3. Slaap op je zij want als jij een buikslaper bent vraag jij tijdens je rust juist heel veel van je nekspieren. Jouw hoofd ligt dan altijd naar een zijde gedraaid. Dit vraagt om inspanning. De nacht en je nachtrust is ook nodig om je spieren te doen ontspannen en de nodige rust te geven. 
  4. Let op het gebruik ( en je houding) van je smartphone. Je hebt vast wel ooit gehoord van een tabletnek. Als jij door facebook scrolt, swipe door de verschillende mode jurkjes of uitgebreid zit te appen ga je onbewust met je hoofd naar voren zitten en je nek gebogen. Een absolute no go voor je nekspieren. Leg die mobiel dus wat vaker aan de kant. 
  5. En als je je telefoon dan toch even niet gebruikt heb jij tijd voor een simpele maar doeltreffende oefening. Haal je schouders een aantal keer per dag goed op. Zover als lukt breng jij de schouderpartij naar je oren. Doe dit gerust maar lekker overdreven. De in- maar ook meteen ontspanning helpt je nekklachten te verminderen maar ook voorkomen. 

Wat kunnen wij doen? 

WIj kunnen genezen en voorkomen. Met een massage maken wij de spieren in jouw nek weer soepel. Als ware verlengen wij ze een beetje waardoor er weer ruimte om te bewegen ontstaat. Tevens ontluchten we de nekspier en dit voel jij in mobiliteit maar ook in het afnemen van de spierspanning.

Heb jij nog helemaal geen last van je nek, maar heb je bijvoorbeeld wel een werkhouding waardoor de klacht kan ontstaan. Kom dan preventief eens bij ons op tafel liggen. Want zolang jouw spieren de nodige aandacht krijgen ben jij  de eventuele klachten slimmer af. 

Mosense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.