Nek en schouderklachten

Delen:

Vragen?

Jij kent het vast wel. Een zeurende en soms stekende in je nek en schouders. Deze kan soms wel dagen aanhouden. Bij Mosense is het een veel voorkomende klacht. Nek en schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Elke oorzaak kent een andere aanpak. We staan een moment stil bij de kern van het probleem en geven je tips om thuis alvast verlichting te creëren. 

Van werkhouding tot stress

Zit jij veel achter een computerscherm dan zal deze klacht je vast bekend in de oren klinken. Werkhouding is een belangrijke oorzaak van pijn in je nek en schouders. Zorg dus voor een goede ergonomische werkplek. Sporten is natuurlijk hartstikke gezond maar ga jij over je grens met, met name spierversterkende oefeningen en gewichten dan kun jij teveel vragen van de spieren in jouw nek en schouders. Zij raken overbelast. Bouw de intensiteit van jouw trainingen dus verantwoord op. Teveel hooi op je vork, te veel ballen die jij in de lucht houd, een drukke periode in je leven, vervelende ervaringen….het zet zich vast tussen je nek en schouders. Stress is hoofdoorzaak nummer 1. 

3 makkelijke oefeningen

Want uiteraard kom je eens langs bij ons als de klachten langdurig zijn of jij er zo dusdanig last van hebt dat het je dagelijks functioneren beinvloed. Maar soms zijn de agenda’s druk en moeten de plekjes maar net juist vallen met dat ene gaatje in jouw drukke agenda. Om te voorkomen dat de spanning en pijnklachten alleen maar groter en erger worden geven wij je 3 slimme en makkelijke oefeningen. Dat is fijn want door deze oefeningen uit te voeren wordt het wachten op je afspraak bij MoSense draaglijker. 

 

Oefening 1

Ga goed rechtop staan. Betekend dat je kin iets naar voren staat en je een lichte knik in je knieen hebt. Zwaai dan zo losjes mogelijk beide armen tot schouderhoogte. Doe dit zonder dat jij je enorm inspant. Je hebt dus een soepele zwaaibeweging. Als jouw arm op schouderhoogte is laat je deze,ontspannen als ware weer terugvallen langs jouw lichaam. Gaat dit goed dan kun jij steeds een beetje hoger opzwaaien. Het uiterste puntje zit op hoogte van je oor.

Oefening 2:

Draai kleine rondjes met je schouders. Je draaibeweging gaat van voren naar achter. Probeer je schouders bewust laag te houden in je draai. Doe dit eerst met je rechter schouder een aantal keer, herhaal met links. Sluit de oefening af door beide schouders te draaien. Trek hierna beide schouders op. Laat ze vervolgens rustig zakken tot jij voelt dat ze ontspannen zijn. Deze oefening kan een trekkend gevoel geven maar als je hem enkele keren herhaalt zul je merken dat het beter gaat. 

Oefening 3: 

Wist jij dat jij onze magische handen even tijdelijk kunt vervangen door een tennisbal? Fijn als je, buiten gespannen spieren last hebt van kleine knoopjes. Ga tegen een muur staan en plaats de tennisbal tussen je rug en de muur. Plaats hem precies op de plek waar jij de knoop voelt zitten. ( herkenbaar aan een zeurende pijnlijke plek). Beweeg langzaam van links naar rechts en van onder naar boven. 

Stap 1 is…

Ga meteen aan de slag! Maar vergis je niet…stap 1 namelijk het maken van een afspraak bij ons :). Heb je dat gedaan begin dan elke dag met het uitvoeren van bovenstaande oefeningen. Het verlicht,beloofd. De rest doen wij..ook beloofd :). 

MoSense

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.