Na de burn out

Delen:

Vragen?

Een burn out doormaken is een intensieve strijd. Als jij burn out bent, dan ben je als ware helemaal opgebrand. TIjdens mijn burn out waren zelfs de simpelste dingen teveel voor mij. Amper hield ik me staande op een dag. En als ik het aan het einde van zo’n dag, voor elkaar had gekregen mezelf aan te kleden, kon ik die dag beschouwen als een redelijk goede. 

Tijd,ruimte en rust waren de belangrijkste medicijnen die mij er bovenop geholpen hebben.

Het roer om

En buiten de drie ‘pilletjes’ die ik hierboven omschrijf was het van belang dat ik een verandering in mijn leven aanbracht. Een blijvende verandering. Maar, wat ik moest veranderen werd me pas duidelijk toen ik herstellende was. De manier waarop ik mijn leven had ingericht moest anders. De grootste strijd die ik geleverd heb is wel de struggle van toegeven dat het roer om moest.

Terug naar hoe het was

Ik ben nooit meer de oude geworden na mijn burn out. En dat accepteren kost me, tot op de dag van vandaag moeite. Zoals boven omschreven moest het roer om. En wel degelijk ben ik en is mijn leefstijl veranderd,maakt niet dat ik nog steeds mijn hoofd stoot en regelmatig  wordt teruggefloten. 

Restverschijnselen

Ik had het er laatst met een vriendin over. Ook zij maakte een burn out door. Ik vertelde haar dat ik tegen bepaalde dingen aanliep. En dat deze er zijn sinds mijn burn out. Ik deed mijn beklag over de,in mijn ogen,restverschijnselen. Verschijnselen die me in de weg zitten. Ik  vind dat ze veel te lang na mijn burn out nog steeds aanwezig zijn. 

Prachtig inzicht

Het antwoord van mijn vriendin gaf me een mooi inzicht. Zij had namelijk ook nog belemmeringen maar omschreef deze niet als restverschijnselen. Ze vertelde dat ze het ervaarde, als een goede ontwikkeling die bij de verandering hoorde. Zij voelde dat haar lichaam en geest, beter en sneller aangaf dat het weer even tijd was voor rust en ruimte. Dat ze dankbaar was omdat ze geleerd had hier naar te luisteren en te handelen. De signalen, die ze nu wel herkende zorgden ervoor dat ze eerder herstelde en eigenlijk productiever in het leven staat. Waar ik dus nog  constant aan het vechten ben tegen alles wat ik niet meer kan, heeft zij geaccepteerd dat dit juist hoord bij het roer wat ze om had moeten gooien.Dit was een van de lessen die zij heeft moeten leren van haar burn out.  Wauw! 

Stapje terug

Van het weekend deed ik een stapje terug. Ik nam 2 dagen lang de 3 allerbelangrijkste pilletjes in ;). En door het mooie inzicht wat ik kado kreeg van mijn vriendin, voelde dat eigenlijk wel prima! Dankbaar dat ik,zonder weerstand kon luisteren naar mijn lijf en hoofd.

MoSENSE


Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.