Music was my first love….

Delen:

Vragen?

And it will be my last…Bijna zeker te weten kennen jullie dit nummer allemaal. Het is een mooie titel voor het blog van deze week. Wist jij dat ze in Amsterdam bij verschillende stations s’nachts keihard, het irritante eftelingmuziekje carnaval festival uit de speakers laten schallen? Hiermee willen ze voorkomen dat er groepen hangjongere bijelkaar komen of dat zwervers daar een slaapplek op de verschillende bankjes zoeken. En het meest verbazingwekkende is, het werkt!  Muziek doet dus iets met ons gedrag. Maar het heeft ook invloed op je brein en jouw emoties. 

Wat gebeurd met je hersenen als jij naar muziek luistert?

Muzieksmaken zijn heel verschillend. Ga jij helemaal los op een goede house beat luistert de buurman misschien wel naar een klassiek stuk van Bach. Iedereen heeft zijn voorkeuren, maar er is bijna niemand die helemaal niets heeft met muziek. Je word er blij van of juist verdrietig. Swing jij de kamer rond als je een lekker nummer op de radio hoort? Herken jij dat ene nummer waarop jij het lekkerst op de loopband rent? Dat komt omdat jouw motorische hersenhelft geprikkelt word. Muziek zorgt ervoor dat jij de behoefte voelt te gaan bewegen. 

Het activeert ons hele brein, als we naar muziek luisteren worden er allerlei verschillende hersengebieden actief. 

Gevoelige snaar

Kan jij ,je echt geraakt voelen door muziek? Dat is niet heel gek. Want ook de gebieden die onze emoties sturen worden geactiveerd door het luisteren naar muziek. Luister jij naar een mooi nummer dan wordt het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje wordt ook vrijgemaakt als je iets lekkers eet of verliefd bent bijvoorbeeld. Het is verantwoordelijk voor jouw gelukzalig gevoel. Bepaalde melodieën kunnen jou ook helpen te ontspannen. Luister maar eens naar het zachte ruisen van de zee, vogeltjes op de achtergrond of de geluiden van een klankschaal. Ze helpen je om in een diepe staat van rust te komen. 

Terug in de tijd

Het liedje wat ze draaide bij het afscheid van een dierbare. Het kan je zomaar tot tranen roeren. Vele soorten muziek triggeren de hersenen naar herinneringen die jij ooit meemaakte. Die klank of dat nummer maakt dat jij terug denkt aan dat moment. Niet alleen geeft muziek dus een gelukzalig gevoel het kan je ook emotioneel raken. 

Wat helpt jou? 

Muziek kan je dus helpen door bepaalde periodes van je leven te komen, iets te verwerken, je humeur om te buigen of juist je rust te vinden. Heb jij er weleens over nagedacht welke muziek jouw helpt? Ook bij Mosense kun je dat aangeven. Vind jij het lastig je over te geven aan ontspanning? Vertel ons dan eens welke muziek jou daarbij kan helpen. Want als je deze op de achtergrond hoort, kun jij nog meer genieten van de massage beleving. Zie jij het even helemaal niet meer zitten? Zet dan eens een lekker dans nummertje op! Zwier en zwaai even heerlijk door de huiskamer. Je zult merken dat jij,je daarna stukken beter voelt. 

Met welk liedje swing jij de pan uit? 

MoSENSEMake sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.