Moederdagcadeau, verwenmoment

Delen:

Vragen?

 

 
Op Moederdag mogen wij lekker uitslapen, krijgen wij een heerlijk ontbijt op bed en worden wij ook nog eens verwend met mooie Moederdag cadeautjes. Als de kinderen nog kleiner zijn, worden we verrast met zelf gemaakte knutselwerkjes. En alle moeders zullen vast herkennen, dat deze zelfgeknutselde werkjes niet altijd even mooi of functioneel zijn, maar de trotse snoetjes, waarmee het word gegeven, maakt van het Moederdag cadeautje een geslepen diamantje. Als de kinderen wat ouder worden veranderen de cadeautjes. We ontvangen een heerlijke badschuim of een mooie bos bloemen. Wat voelen wij ons fijn met al deze mooie presentjes. Bij Mosense werken maar liefst 3 moeders en wij zien al helemaal uit naar deze speciale dag. Net als jouw moeder. Wat?….Weet jij niet wat je moet geven? Dan is de tijd voor een origineel cadeau. Wij hebben ons eens verdiept in het ontstaan van Moederdag en daar een passend cadeau bij bedacht. Ben jij weer geholpen en maak je, je moeder extra blij!

Het ontstaan van Moederdag

 
Moederdag wordt in bijna alle landen van de wereld gevierd. Niet alle landen vieren deze dag op de dezelfde datum maar altijd valt deze dag voor moeders in de maanden mei of juni. In Nederland vieren wij Moederdag op de tweede zondag van de maand mei. Dat we dat precies op deze dag doen, hebben we te danken aan de Amerikaanse Ann Maria Reeves Jarvis. Deze Amerikaanse docente werd geboren op 1 mei 1864 in het plaatsje Webster in West Viriginia. De moeder van Ann, die dezelfde naam draagt, is ondanks haar drukke gezin ook erg actief in de kerkgemeenschap. Daar richtte ze onder andere de mothers day club op. Een club waar moeders bijeen kwamen om de lokale problemen zoals hygiëne en gezondheid aan het licht te brengen. Later, net na de burgeroorlog, organiseerde zij de mothers friendship dagen. Dit waren ontmoetingen van moeders wiens zonen in het leger diende. Eigenlijk waren dit al voorlopers van Moederdag. Het was dan ook een grote wens van moeder dat er een dag zou komen die alle moeders zou eren. De moeder van Ann was een geliefd persoon. Op 9 mei 1905 komt ze te overlijden. 1 jaar na dit verlies besluit Ann dat ze haar moeder wil eren. Ze organiseert een herdenkingsbijeenkomst, in de vorm van een kerkdienst. Daar ontstaat een nieuw idee, wat zich zo ontwikkelt dat Ann de tweede herdenkingsdag omdoopt tot General Memorial day of mothers. Het zou een dag moeten worden waarbij niet alleen haar moeder, maar alle moeders een eerbetoon kregen. Helemaal in het teken van de wens van haar eigen moeder.Ann start een campagne om van deze dag een officiële feestdag te maken. En ondanks de hulp van haar vele medestanders, die honderden brieven schreven, werd pas in 1914 door de toenmalig president Woodrow Wilson aangekondigd dat Moederdag een officiële feestdag werd. Vanaf dat moment werd er elke tweede zondag van de maand mei Moederdag gevierd. Het duurt dan nog ongeveer 10 jaar voordat deze officiële feestdag ook in Nederland gevierd wordt.
 

Cadeau voor Moederdag: verwenmomentje

 
We vieren dus al 94 jaar Moederdag! En door de jaren heen is de invulling van deze dag veranderd. We hebben er onze eigen traditie van gemaakt. De manier waarop mijn collega’s en ik Moederdag vieren, zal door veel moeders herkend worden. Het is elk jaar weer een verwenmomentje. Een dag waarbij het even om de moeders draait. En die moeders genieten daar, natuurlijk, met volle teugen van. Echter, doen ze dat dan wel tussen het zorgen door. Wij van Mosense vinden dat alle moeders van de wereld weleens een echt verwenmomentje verdienen. Een momentje even helemaal niets. Een momentje van totale ontspanning, met een rustgevend muziekje op de achtergrond. Daar hebben wij wat moois voor! Mocht jij nog geen Moederdag cadeautje hebben, dan kun je bij ons een mooie cadeaubon, voor een hele fijne ontspanningsmassage, halen. Dat is pas echte moederdagverwennerij! Voor alle moeders hebben wij na afloop van deze relaxte massage nog een extra cadeautje klaar staan.
Goed idee hé! En het is allemaal nog zo geregeld ook. Je stuurt gewoon even een mail naar info@mosense.nl .Daarin laat je weten dat je graag een moederdagcadeaubon wil. Wij ontvangen jouw moeder graag en laten haar even heerlijk genieten!

    

 
 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.