Midden Rugpijn

Delen:

Vragen?

Pijn het midden van je rug (dus). En dat kan behoorlijk lastig en vervelend zijn. Wat kunnen mogelijke oorzaken zijn en, nog belangrijker wat kun jij doen om deze pijn te verlichten of te verhelpen. We behandelen de midden rugpijn in het blog van vandaag.

Oorzaken 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor pijn in je rug kan ontstaan. Een  verkeerde beweging of het optillen van te zware materialen. Heel soms ontstaan klachten in het midden van je rug door een afwijking van een van je organen. Denk aan je longen. Meestal zijn de klachten te wijten aan een overbelasting van je spieren. 

 

 • een verkeerde houding, ingezakte houding
 • repeterende bewegingen
 • overbelasting van de gewrichten en spieren
 • stress waardoor een verhoogde spierspanning is ontstaan
 • een uitstulping van een tussenwervelschijf (hernia)
 • vermoeidheid en stress
 • afwijkingen van de wervelkolom
 • scheefstand van het bekken
 • zware borsten
 • te zwaar tillen
 • een ongeluk

Bij aan aantal klachten is het belangrijk dat jij contact zoekt met een arts of huisarts. Word de pijnklacht bijvoorbeeld veroorzaakt door een scheve bekkenstand dan gaat dit niet vanzelf over. Maar ook als de oorzaak langdurige stress is, is het verstandig eens in gesprek te gaan. 

Wat kun je doen? 

Rust en ontlasting zijn meestal de beste eerste ‘medicijnen’ die je kunt toepassen. Zeker als er sprake is van overbelasting. Zoek hierbij wel een goede balans met in en ontspanning. Te lang niets doen en/of stilzitten is meestal niet de juiste oplossing. Medicijnen kunnen er eventueel voor zorgen dat de pijnklacht draaglijk wordt. Voor enkele klachten kun je terecht bij een fysiotherapeut. Deze kijkt naar de stand van je gewrichten en brengt hier aanpassingen op aan. Elke dag een oefening doen is ook goed. Niet alleen verstevigd het je rugspieren, deze oefening zorgt er tevens voor dat de spieren rondom het midden van je rug weer soepel worden. Op google vind je allerlei oefeningen maar wij geven je er in dit blog gewoon 1 kado:

Losmaken van je rug

 1. Ga op je rug liggen
 2. Houd je knieën gebogen en je voeten plat op de grond
 3. Draai je knieën van links naar rechts 
 4. Houd hierbij je rug op de grond

MoSense helpt

Want naast oefeningen,fysiotherapie en een controle bij je huisarts helpt een massage ook! NIet alleen geeft een massage verlichting het zorgt er ook voor dat de spieren weer soepel worden. Eventuele triggerpoints en knopen worden opgeheven en de doorbloeding opnieuw wordt gestimuleerd. De afvalstoffen die jouw en je herstel hinderen vinden zijn weg naar buiten. Met andere woorden een behandeling bij ons is een goed uitgangspunt in de revalidatie van een zeurende en vervelende klacht. 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.