Met je billen bloot

Delen:

Vragen?

 

En dat is de eerste keer best even wennen. Maar wie zich al eens gewaagd heeft aan een dagje relaxen in je adam of eva kostuum weet dat ,dat ongemakkelijke gevoel eigenlijk zou verdwenen is. We hebben het natuurlijk over de sauna. Een plek waar de temperaturen op kunnen oplopen tot wel 110 graden. Flink transpireren dus. Waarom dat zweten nu zo goed is voor je lijf beschrijven we in dit blog. 

Warm (zeg maar gerust bloedheet 😉 en ijskoud

Want alleen al als je eraan denkt dat je in een cabine moet plaatsnemen waar het 110 graden is, breekt het zweet je waarschijnlijk uit. Dat snappen wij maar in een sauna is de luchtvochtigheid heel laag. Dat is precies de reden waarom jij en jouw lichaam deze hitte kunnen verdragen. Jouw zweet verdampt hierdoor gemakkelijker ,waardoor jij dan weer niet helemaal oververhit raakt. Je lijf raakt wel warm genoeg om behoefte te hebben aan verkoeling als jij de sauna verlaat. Dat kun je doen door even buiten te wandelen, een douche te nemen met zo goed als koud water maar de echte diehards springen in een ijskoud dompelbad. Deze afkoeling werkt niet alleen verfrissend het heeft ook een stimulerende werking op belangrijke organen. De afwisseling van warmte en koude zorgt  tevens voor een goede reiniging van je huid. 

Gezondheid

De sauna kan je helpen je gezondheid te verbeteren. Het stabiliseert namelijk je  immuunsysteem en verbetert je bloedsomloop.Jouw lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Hierdoor maakt je lichaam antistoffen en meer witte bloedcellen aan.En dit verbetert je weerstand tegen bijvoorbeeld griep en verkoudheid.

 Een boost voor je huid

Weg met cellulitis, droge plekjes of vervelend eczeem. Een bezoekje aan de sauna houd jouw huid in goede conditie.  Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Hierdoor wordt je huid steviger. Wist jij dat er in elke sauna gelegenheid is om je huid eens lekker te scrubben. Het scrubzout is meestal gratis in gebruik en ruikt vaak heerlijk. Het voelt een beetje als een lichte massage voor je huid en zij  wordt er zijdezacht van.  

Relax

En daar is hij weer hoor. Dat ene geluksstofje wat jouw happy en relaxed maakt. Uit onderzoek is gebleken dat er een extra aanmaak is van dit stofje tijdens je bezoek aan de sauna.De warmte heeft dus echt een ontspannend effect op jouw. Je voelt je na een dag zweten stressbestendiger, veel meer zen en helemaal voldaan. En dat allemaal door dat ene  stofje wat we serotonine noemen. 

Wellnessfeestje

Want jij kunt van jouw ontspannen dagje echt een feestje maken. Plan er eens een heerlijke gezichtsbehandeling bij, laat je geest tot rust komen door een klankschalensessie of ervaar eens een echte hammam. Vergeet niet, dat ene boek waar je al zolang aan wilde beginnen, mee te nemen. In de meeste sauna resorts staan heerlijke loungestoelen en banken waar jij lekker dat lees momentje voor jezelf kunt pakken. En jazeker er lopen in de sauna ook masseurs rond…Als jij nu beloofd dat je dan alles even echt loslaat vinden wij het prima dat jij een keertje “vreemd” gaat 😉

Wanneer ga jij met je billen bloot? 

Mosense

PS: als je dat adam of eva kostuum nu echt nog een brug te ver vind? Er bestaan ook badkleding-mag dagen. Ga je gewoon lekker ontspannen in zwembroek,badpak of bikini. Het effect is hetzelfde :). 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.