Mentale stress in je onderrug

Delen:

Vragen?

En die horen we niet al te vaak. Meestal worden klachten in de onderrug benoemd als fysieke problemen. Jij hebt te zwaar getild, te lang een verkeerde houding gehad of misschien ben je bekend met spit of hernia. Maar wat nu als jouw klachten helemaal geen fysieke aanleiding hebben? Stiekem kom ik het in de praktijk best vaak tegen. Pijn in de onderrug die niet veroorzaakt wordt door belasting van je lichaam maar alles te maken heeft met de belasting van je geest en psyche. Want als jij emotioneel niet goed in je vel zit kan je onderrug behoorlijk in de weerstand schieten. 

Wat is stress? 

Stress betekent letterlijk spanning. Omdat jij stress ervaart wordt jouw lichaam alerter. Je hartslag versnelt en daarmee ook je ademhaling. Onbewust komt er spanning op je spieren. De extra aanmaak van adrenaline is hier onder andere een oorzaak van. Korte of eenmalige stress is niet erg. Meestal komen we hier na een tijdje wel weer van bij. Maar als stress langdurig aanhoudt raakt jouw lichaam,als ware uitgeput. 

Magnesium

Ook het tekort aan magnesium zorgt ervoor dat er pijntjes ontstaan. Als jij gestrest bent verbruikt jouw lichaam extra magnesium. Dit wordt niet vanzelf aangevuld. Buiten de kwaaltjes in de rug,nek en schouders kun jij last hebben van kramp of rusteloze benen.

Verzamelpunt

Het punt waar de stress uiting geeft door ongemakken. Bij heel veel mensen zit dit tussen of op de schouderbladen. Als ware draag jij,je zorgen op je schouders mee. Maar ook de onderrug is dus erg vatbaar voor mentale stress. Wist jij, dat dat onderrug klachten, die veroorzaakt worden door stress, vaak te maken hebben met onuitgesproken gevoelens en gedachte?.

Wat kun je doen? 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij iets doet aan het onderliggende probleem. Waar komt de stress vandaan? Welke reden heb je om,bijvoorbeeld,niet uit te spreken wat jou dwars zit. Stress pak je het beste aan als je goed bent uitgerust. Zorg dus dat je voldoende slaap krijgt. Jouw hersenen functioneren goed bij 1,5 liter water per dag. Drinken maakt lichaam en geest gezond. Je kunt er ook voor kiezen eens met een vertrouwenspersoon te praten. Misschien die ene lieve vriendin,je partner of een professional. 

Meer stress van het ongemak

Dat zit alleen maar in de weg. Dus als jouw pijntjes,kwaaltjes en ongemakken, je nog meer stress geven, ga je ook actie ondernemen om je lijf te herstellen. Dat doe je door te bewegen. Maak een mooie wandeling en doe dit elke dag. Sporten werkt op twee nivoś. Niet alleen zorgt dit ervoor, dat je spieren in conditie blijven, door de aanmaak van serotonine voel jij,je een stuk opgewekter. Let wel dat je de aandacht aan jouw lijf,combineert met goede aandacht voor je psyche. Lichaam en geest zijn onlosmakend met elkaar verbonden. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een massage werkt ontspannend. Ook door onze behandelingen komen stofjes vrij. De eerder genoemde serotonine maak jij extra aan bij ons op tafel. En waar de adrenaline je bij spanning in de weg kan zitten, wordt deze bij ons  ingezet om je gelukkiger te voelen. Jij werkt dus aan je mindset terwijl je heerlijk ligt te ontspannen. Maar dat is niet alles wat er gebeurd. Ook aan de lichamelijke ongemakken, die veroorzaakt worden op de verzamelpunten waar de stress gaat vast zitten, wordt hard gewerkt. Door de massage worden jouw spieren weer soepel. Afvalstoffen vinden hun weg naar buiten en jouw lijf voelt weer soepel aan.  

Mosense

 

En heb jij na een massage behandeling toch nog behoefte aan een gesprek dan kan dat ook! https://mosense.nl/landingspagina/in-sight-coaching

Liever niet praten maar wel gericht je probleem aanpakken? https://mosense.nl/landingspagina/brainspotting

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.