Meebewegen in een flow

Delen:

Vragen?

Ik vang hem meteen..de onrust. Het lijkt of mijn cliënte rustig in een boekje zit te bladeren als ik haar binnen roep in mijn behandelkamer. Maar de bladzijdes worden te snel omgeslagen om ook maar een zin te kunnen lezen, haar been wiebelt en als ze haar spullen bij elkaar pakt laat ze van alles uit haar handen vallen. Haar ogen schieten van links naar rechts en veel te snel,onsamenhangend en vechtend tegen haar emoties verteld ze haar verhaal. Ik laat haar even ‘zijn’. Geef haar de ruimte om de grootste druk van de ketel te halen, en vraag haar dan plaats te nemen op de behandeltafel. Er klinkt een ontspannende akoestische gitaar op de achtergrond en ik leg mijn handen op haar rug…

Bodycheck

Mijn handen rusten even. Ik laat ons samen even wennen aan het contact. Heel bewust haal ik diep adem. En terwijl ik dit doe voel ik, dat ik, met mijn cliënt al een verbinding aanga. De derde diepe ademhaling neemt ze van me over. Ik voel een lichte ontspanning en weet dat dit, voor mij, het teken is om mijn strijkringen te gaan toepassen. Heel even neem ik de tijd om de muziek in me op te nemen. Met lichte druk ervaar ik, waar ik bij mijn cliënt spanningen voel. Als ik deze waarneem verhoog ik de druk van mijn handen. Niet veel en zeker niet pijnlijk. Ik breng mijn cliënt naar een bewustwording van haar lichaam. Het is belangrijk dat, ook zij, aanvoelt waar spanningen zich vast zetten. Mijn handelingen gaan vanuit haar kruin naar haar tenen en feite voer ik een bodycheck uit. Zonder woorden te gebruiken neem ik mijn cliënt hier in mee.

State of being

Gedurende de hele massage ga ik mee in de flow die mijn cliënt mij laat voelen. Omdat ik geconcentreerd en met oprechte aandacht huidcontact maak,mijn strijkringen aanpas op de behoefte van mijn cliënt, ontstaat er een diepe bewustwording. Deze bewustwording word door zowel mij als de cliënt beleefd. Onze verbinding word meer open en mijn technieken hebben niet alleen invloed op de spanning van de spieren maar prikkelen ook de energiebanen waar zich blokkades hebben vast gezet. Met volle aandacht richt ik me op de 5 state of being van mijn cliënt.

Breath: Zijn de ademhalingen rustig en diep van aard?

Release: Kan mijn cliënt loslaten bij de toegepaste druk?

Acceptance: Lukt het mijn cliënt om te aanvaarden/accepteren dat er blokkades zijn en/of opgeheven worden?

Awereness:Veranderd de energie?, is er sprake van bewustzijn?

Trust: Is er vertrouwen tussen mij en de cliënt?

Wegnemen en doorgeven

Door in volle aandacht te masseren, bewust te zijn van de cliënt en haar gemoedstoestand, neem ik spanningen weg. Ik ben, tijdens mijn behandeling, dankbaar voor de openheid die ik ervaar. Hierdoor krijg ik het vertrouwen om op een zachte manier haar energiebanen te helen. Mijn afstrijkringen, aan het einde van de behandeling, zijn lang en omvatten het gehele lichaam. Ik neem de negatieve energie mee en klop ze, als ware, af. Als ik mevr. weer warm heb toegedekt neem ik even de tijd om met beide handen haar hoofd vast te pakken. Op het moment dat mijn handen gaan tintelen, en ik de behoefte heb om een diepe ademhaling te maken ,weet ik dat ik mijn energie overgeef aan mijn cliënt.

Mindfulness thuis

De omstandigheden waar we ons nu even in bevinden maken, dat wij van MoSENSE, helaas even geen behandelingen mogen uitvoeren. Wij snappen dat jij wel toe bent aan een bovenstaande massage. Daarom geven we je hier wat tips. We geven geen tips om te masseren. (Alhoewel je best eens je partner lief aan mag kijken hoor. Lichamelijk contact draagt bij aan verbinding. Heel belangrijk in deze tijd.)Wel tips die jou kunnen helpen even bewust te worden van je gedachte en je lichaam. De bodycheck kun je ook zelf toepassen namelijk. Installeer op je telefoon,heel gemakkelijk, de VGZ app. ( je hoeft hiervoor geen klant bij VGZ te zijn). Ga dan naar de bodycheck bij de mindfulness oefeningen. Zorg ervoor dat jij,je even in een prikkelloze omgeving bevindt. Ook de medition moment app kan je helpen even de verbinding terug te vinden met jezelf. Op YouTube vind je allerlei soorten rustgevende muziek. Lukt het jouw om hierdoor in een flow van bewustwording te komen?

Wij van MoSENSE gunnen jouw, dat momentje voor jezelf! Zorg goed voor jezelf! Hopelijk zien we elkaar snel.

MoSENSE

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.