Postnatale massage

MoSense, House of Wellbeing

Postnatalemassage (regio) Eindhoven & Heeze

Net bevallen? Allereerst natuurlijk een hele dikke proficiat! Mooi hè, wat zo’n vrouwlichaam allemaal kan; het heeft de afgelopen negen maanden een topprestatie geleverd met als hoogtepunt natuurlijk de bevalling zelf. En hoewel de focus natuurlijk op je kindje ligt, is het minstens zo belangrijk dat je zelf zowel fysiek als mentaal lekker in je vel zit. Postnatale massage biedt uitkomst.

Wat is postnatale massage?

Postnatale massagetherapie draagt bij aan het herstel van je lichaam na de bevalling, en geeft zowel fysieke als emotionele verlichting. Zo helpt het pijnlijke spieren te ontspannen, verhoogt het de bloedsomloop en bevordert het lymfedrainage. Maar ook verlaagt het de stresshormonen en helpt het zo ook om de emotionele kant van de geboorte te verwerken. Geen overbodige luxe, want je lichaam heeft net een intense ervaring doorgemaakt, terwijl je eigenlijk meteen weer in de startblokken moet staan om voor je newborn te zorgen.

Postnatale massage is en blijft persoonlijk. Zo geven sommige vrouwen de voorkeur aan een lichte massage, terwijl anderen juist kiezen voor een diepere massage die verder in de spieren en zachte weefsels van het lichaam reikt, en zo een completere genezing biedt.

Voor wie is postnatale massage geschikt?

Heb je een ‘normale’ bevalling gehad? Dan kun je NA twaalf weken na de bevalling een postnatale massage ondergaan. Heb je een keizersnede gehad? Dan dien je eerst toestemming te vragen aan je arts.

Je buik weer in topconditie

Veel vrouwen ervaren na de bevalling ‘diastasis recti’. Dit houdt in dat het weefsel tussen je rechte buikspieren opgerekt is. Dit is tijdens de zwangerschap nodig zodat je kindje mee kan groeien, maar kan nog maanden of jaren na de bevalling zorgen voor een uitstekende of uitpuilende buik. Sterker nog: bijna een derde van de vrouwen heeft een jaar na haar bevalling nog steeds last van diastase en dat is dan weer niet zo wenselijk. Ook hier biedt postnatale massage uitkomst.

De voordelen van postnatale massage

  • Helpt om pijnlijke plekken te verlichten en spieren te ontspannen.
  • Verhoogt de stroom van bloed en zuurstof naar je spieren, waardoor gifstoffen worden afgevoerd.
  • Vermindert de zwelling en helpt om overtollig vocht en afvalproducten te verwijderen door lymfedrainage te stimuleren.
  • Helpt je lichaam oxytocinevrij te maken.
  • Opent verstopte kanalen, maakt klonten of verharde gebieden los en verkleint het risico op mastitis (ontsteking van het borstweefsel, al dan niet gepaard met een infectie).

Overige massages voor na de bevalling

Lymfatische borstdrainagetherapie is een zachte massage van het lymfedrainagesysteem in de borst en helpt om overtollig vocht te ‘verplaatsen’. Zo kun je stuwing of verstopte kanalen voorkomen, terwijl het tegelijkertijd helpt de melk beter te laten stromen.

Ook lymfedrainage wordt aanbevolen tijdens en na bevalling.  Het is bedoeld om overtollig vocht (vooral op de benen) weg te flitsen en de hormonen weer in balans te brengen.

Abdominale massageslagen helpen je baarmoeder terug te leiden naar zijn positie op de bekkenbodem. Deze massage stimuleert ook kleine samentrekkingen die oxytocine vrijgeven. Deze stof geeft als het ware een signaal aan de baarmoeder dat deze ‘geleegd’ kan worden.

Baarmoedermassage is een massage om de baarmoeder aan te moedigen om te blijven samentrekken, zodat de placenta helemaal los kan komen en postpartumbloeding voorkomen kan worden.

Boek nu!

Meer informatie? Of direct een afspraak plannen? Stuur een mail naar: info@mosense.nl, bel MoSense op nummer: 06 213 16 58 of boek meteen online. Ook leuk om cadeau te vragen overigens.

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak maken

Online, gemakkelijk en snel

Tarieven massage

Aanvullend verzekerd?

Bekijk wat er voor jou vergoed kan worden:

Sportmassage

Bindweefselmassage

“Een massage is geen cadeautje voor jezelf, maar een must om je lichaam gezond en sterk te houden. Als je goed voor jezelf zorgt, hoort dit er gewoon bij. En zeker in deze drukke tijden moeten we zuinig zijn op ons lichaam. Daarom wil MoSense dat massages net zo vanzelfsprekend worden als een bezoek aan de tandarts bijvoorbeeld. Alleen dan leuker!”

Een afspraak afmelden

Meld minimaal 24 uur van te voren uw afspraak af!