Massage na COVID-19

Delen:

Vragen?

Inmiddels kent iedereen wel iemand die corona heeft gehad. Misschien heb jij het zelfs wel zelf ondergaan. De een is weken misschien wel maanden ziek en de andere komt er met een snotneus redelijk goed doorheen. Hopelijk ben jij in je naaste omgeving geen dierbare verloren. En alhoewel iedereen het op een andere manier lijkt te doorstaan zijn er toch een aantal symptomen die bij de meeste wel herkenbaar zijn. 

In dit blog staan wij stil bij vermoeidheid, conditieverlies, pijnlijke spieren en de klachten van kortademigheid. Symptomen die langdurig aanhouden in het herstel van COVID 19. Meer nog staan we stil bij wat wij,in jouw herstel,kunnen betekenen.

Vegatieve Dystonie

Oftewel een verstoring of onbalans in de autonomie of zenuwstelsel. Je lichaam is ontregeld. DIt deel van het zenuwstelsel regelt, onbewust, alle functies in het lichaam. Het heeft de regie over de organen die ervoor zorgen dat jij kunt overleven. Het ondergaan van corona zorgt ervoor dat jouw vegatieve dystonie uit balans raakt. En om dit weer in evenwicht te brengen is hulp van buitenaf nodig. 

Wat kunnen wij doen om jou te ondersteunen?

Vermoeidheid: Een massage bevorderd je slaap. Omdat tijdens de massage de aanmaak van melatonine wordt gestimuleerd zorgt dit ervoor dat jij een betere nachtrust ervaart.

Conditieverlies: “ik heb helemaal geen conditie meer” deze klacht horen we veel bij  ex corona patiënten die we bij ons behandelen. Een massage is helpend voor je spieren. In feite zorgen wij ervoor dat jouw spieren weer in conditie komen. Deze fitheid van je spier is nodig om rustig aan weer op te bouwen. 

Pijnlijke spieren: Je herkent misschien wel de spierpijnen die je kunt hebben bij een flinke griep. Ook het ondergaan van corona brengt deze klacht met zich mee. Het gevoel hebben van een constante verzuring in je spiermassa. Door de spier te ‘ontluchten’ breng je deze eigenlijk in een ontspannen toestand. Hierdoor verminderen de klachten zoals pijnlijke spieren. 

Kortademigheid: In feite is covid-19 een longaandoening. Klachten als benauwdheid worden veelvuldig benoemd bij het ziektebeeld. Door tijdens onze massage een bepaalde druk uit te oefenen op het longgebied, stimuleren we de aanmaak van zuurstofrijk bloed. Deze zuurstofrijke bloedcirculatie neemt afvalstoffen makkelijker mee. Als jij erg benauwd bent zit je hoog in je ademhaling. Juist deze hoge ademhaling zorgt voor meer klachten. Het ondergaan van een massage stimuleert de buikademhaling. Dit resulteert in meer lucht. 

Een herstellende corona patiënt schrijft: 

 “Na mijn COVID-19 infectie in maart 2020 heb ik lang last gehouden van aanhoudende klachten. Naast vermoeidheid, kortademigheid en conditieverlies had ik voornamelijk veel last van mijn ademhalingsspieren rondom mijn longen. Bij Mosense werd ik gemasseerd en hierbij werd extra aandacht gegeven aan dit longgebied. Hierdoor kreeg ik meer lucht en ruimte om te ademen. De momenten van ontspanning en professionele blik bij Mosense hebben zeker bijgedragen aan mijn herstel!”

Wel degelijk kunnen wij dus iets doen aan het bevorderen en versnellen van het herstel. Vaak gaat dit in combinatie met een fysiotherapeut en sportcoach. Deze combinatie zorgt ervoor dat alle aspecten die nodig zijn om de vegatieve distonie weer in balans te brengen aandacht krijgen. 

Mosense
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.