Maak je niet dik

Delen:

Vragen?

Buiten wordt het kouder,de dagen worden korter en jouw eetlust lijkt maar niet te temmen. Herken jij dat? Het lijkt wel of we in de wintermaanden veel meer honger hebben. Wij hebben eens nader onderzocht waarom dit eigenlijk zo is. Lees je mee?

Lekker warm

Onze gemiddelde lichaamstemperatuur is in de winter lager. Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Buiten is het een stuk kouder en dus moet jouw lichaam veel harder werken om het lekker warm te krijgen. Wist jij dat het kwik in je lijf gemiddeld 37 graden celsius is? Om dit gemiddelde in stand te houden moet jouw lijf dus als het kouder wordt veel harder werken. En dit werken kost energie. En we weten natuurlijk allemaal dat energie vooral gehaald word uit de voeding die we tot we ons nemen. Dus het klopt! We hebben meer behoefte te eten in het laatste kwartaal van het jaar. 

Serotonine

De trouwe lezers van ons blog weten het inmiddels wel. Serotonine ons geluksstofje. Maar als we een tekort hebben aan dit stofje krijgen we meer eetlust. Een tekort van dit gelukshormoon zorgt voor een vergrote eetlust. En dat tekort doen we in de winter sneller op dan we in de gaten hebben. De aanmaak van serotonine wordt versterkt door lekker de buitenlucht in te gaan. Maar juist buiten zijn is in de winter door de  barre weersomstandigheden wat we een stuk minder doen. 

Feestmaand

Wist jij dat wij in de winter gemiddeld een halve tot een kilo aankomen? Buiten het feit om dat ons lijf een natuurlijke reactie op kou heeft tellen de warme en gezellige feestdagen natuurlijk ook een rol. Speculaas,pepernoten,kerstdiner en oliebollen. Want die feestmaand in December kan aardig aantikken op de weegschaal. Let dus in December gewoon een beetje extra op. Elk pondje gaat door het mondje zeggen ze weleens…als dat bij jouw ook zo maakt die ene oliebol minder de feestvreugde er heus niet minder op. 

Maak je niet dik

Want in de zomermaanden ben jij weer veel meer in beweging. Voel jij je een stuk actiever en is je eetlust weer een stuk minder.Dat kilootje vliegt er dus vanzelf weer af.  In feite,op de feestmaand na, is jouw lichaam aan het overwinteren in de koude maanden. Een hartstikke natuurlijk proces dus. Gaat dat bij jou wat minder makkelijk? Een massage kan je ondersteunen bij gewichtsverlies. ( Wil jij daar alles over weten, houd dan het blog van volgende week in de gaten). Zorg er dus voor dat jij er in de winter warmpjes bij zit en maak je dus niet dik! 

Mosense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.