Long Covid

Delen:

Vragen?

Omdat corona niet voor iedereen voorbij is

Het staat in ons geheugen gegrift….de periode dat corona ons hele leven bepaalde. Gelukkig heeft de variant zich zo aangepast dat we er niet meer heel erg ziek van worden, een ziekenhuisopname niet meer nodig is en we ons niet meer hoeven te houden aan regels die besmettingen doen voorkomen. Het is een beetje op de achtergrond geraakt. Maar wist jij dat er nog een heleboel mensen kampen met klachten die zijn overgebleven aan het ondergaan van corona? We staan er eens bij stil in dit blog. 

De betekenis van long-covid en mogelijke symptomen

De naam doet vermoeden dat deze betekenis bij de longen ligt. En alhoewel de longen nog vaak voor problemen zorgen, staat de naam ‘long’ in long-covid voor langdurig. Waarmee een groep patiënten wordt bedoeld die nog langdurig klachten ervaren van corona. Zoals we al schreven geven de longen vaak klachten maar dat is niet het enige symptoom:

*aanhoudende vermoeidheid

*kortademigheid of benauwdheid 

*spierpijn

*pijn op de borst

*Sommige mensen kunnen zelfs psychische klachten krijgen door langdurige corona door de beperkingen die het met zich meebrengt. 

Massage

De meeste trajecten om te revalideren van long-covid lopen via de fysiotherapie. Maar wist jij dat een massage ook helpend kan zijn? Tijdens een massage worden afvalstoffen afgevoerd. Ook draagt een massage bij aan de versoepeling van de spieren. Jouw spieren rondom het longgebied staan onder constante spanning. Een massage geeft weer ruimte en letterlijk lucht. Spierpijn vermindert en er mag een algeheel gevoel van ontspanning plaatsvinden. Endorfine komt vrij. Dit stofje is heel belangrijk om een eventuele depressie of zware gedachte te onderdrukken. 

Bioresonantie

Het terugsturen van frequenties die ervoor gaan zorgen dat blokkades en/of verstoringen worden opgeheven. Het werkt! inmiddels hebben wij een aantal cliënten in de praktijk die een bioresonantie behandeling ondergaan met betrekking tot long covid klachten en alle ervaren positieve verbeteringen! Lees eens door de aanvullende info: Bodyscan / het verloop ve behandeling / verdere info.  

Sportieve groet

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de moosdijk

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.