Littekenpijn, je kunt er iets aan doen!

Delen:

Vragen?

Littekenpijn na een operatie

Heb je een operatie gehad?
Heb je last van je litteken?
Na een operatie kun je last krijgen van littekenpijn. Door littekenweefsel ontstaat er bewegingsverlies en dat veroorzaakt pijn. Massage helpt!

Wat is littekenweefsel?

Als er een wond ontstaat gaat je lichaam direct aan de slag om nieuw weefsel te maken om de schade te herstellen. Dit noemt men littekenweefsel. Dit weefsel is van mindere kwaliteit dan het originele weefsel. Het littekenweefsel is stug en dat kan littekenpijn veroorzaken. Het deel van je lichaam waar het litteken zit kun je soms door de stugheid van het littekenweefsel minder goed bewegen. Massage stimuleert de doorbloeding van het weefsel waardoor het littekenweefsel flexibeler wordt. Dat verlicht direct de pijn.
Maak nu een afspraak

Wat zijn de klachten?

Naast een trekkend gevoel en jeuk kan littekenweefsel ook chronische pijn geven in en rond het gebied van je litteken. Meestal is er dan een zenuwtak beschadigd of zit er een zenuwtak knel. Dat veroorzaakt een voortdurende pijn, afgewisseld met aanvallen van stekende pijn in het gebied van het litteken. Je kunt hier lang last van hebben.
Wij zien vaak als reactie op de pijn dat mensen hun lichaamshouding veranderen omdat ze zo minder klachten van het litteken ervaren. Maar als je een verkeerde houding aanneemt krijg je alleen maar méér klachten. Massage voorkomt (extra) klachten.

Hoe voorkom je littekenpijn?

Wil je littekenpijn voorkomen? Neem dan regelmatig een massage. Een massage zorgt voor onderhoud aan je lichaam. Daardoor herstelt je lichaam sneller na een ingreep. Een massage na een operatie kan ervoor zorgen dat klachten niet erger worden.
Bij ouderen zien wij regelmatig (een tijdelijke) achteruitgang van het geestelijke vermogen na een narcose. Zorg goed voor jezelf!
Maak direct een afspraak voor een massage. Een massage is ontspannend en werkt positief op je geestelijk vermogen.

Behandeling van littekenpijn

Deep Oscillation is zeer geschikt om littekenpijn te behandelen. Met een handzaam apparaat wordt door elektrostatische impulsen stilstaand en stug weer in beweging. De werking komt van binnenuit en daardoor kunnen wij met weinig druk effectief werken tot diep in het weefsel. De behandeling is pijnloos en geeft al verlichting van de pijn tijdens de behandeling.

Bindweefselmassage

Ook bindweefselmassage kan een goede behandeling zijn. Bindweefselmassage richt zich op de laag tussen de spieren en de huid. Door deze zones te stimuleren zal je huidconditie verbeteren. De huid wordt gestimuleerd tot celvernieuwing en de productie van nieuw collageen. De huid wordt daardoor steviger.
Wil je weten welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Neem dan direct contact met ons op en blijf niet langer met littekenpijn rondlopen!
Afspraak plannen
Onderhoud aan je lichaam

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.