Lekker op vakantie…maar dat bed

Delen:

Vragen?

 

Een stijve pijnlijke nek die uitstraalt naar je schouders. Veel mensen zullen deze klachten herkennen. Ze worden vaak veroorzaakt door stress, of een verkeerde werk-slaaphouding. Maar zeker ook in de vakantie periode, zijn het klachten die wij,in de praktijk, vaak terug horen. Waarom juist in de vakantieperiode?; Je hebt ongetwijfeld genoten van je vakantie. Je vakantiebestemming was perfect en je hebt leuke dingen gedaan. Alleen dat bed! Elke ochtend werd je stijf wakker en gedurende jouw vakantie bleven deze klachten van stijfheid en pijn steeds langer aanhouden. Resultaat; Bij thuiskomst zitten jouw nek en schouders helemaal vast. De zeurende en stekende pijn achtervolgt je de hele dag en misschien krijg jij er zelfs wel een vervelende hoofdpijn van.

 

Waar kom de pijn vandaan?

 

In de meeste gevallen ontstaan de pijnklachten door een overbelasting van jouw spier(en). Doordat ,bijvoorbeeld, het matras te hard of te zacht is lig jij met een verkeerde houding in bed. Je spieren worden hierdoor belast in plaats van dat ze kunnen uitrusten. Deze constante belasting zorgt, na een aantal dagen, voor een overbelasting van je spier. Er hopen zich afvalstoffen op en de spier wordt stijver. Vervelend want dat ga jij voelen.

Klachtenvrij op vakantie?

 

Dat kunnen we helaas niet beloven. Maar er zijn, gelukkig, wel een aantal oefeningen die jij kunt doen om klachten zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Word jij, na je eerste nacht, al wakker als een oud oma’tje? Probeer dan je dag eens te beginnen met onderstaande oefeningen. Ze zorgen ervoor dat jouw spieren soepel blijven en houden de afvoer van afvalstoffen op gang.

Oefening 1:

Draai je nek zoveel mogelijk van links naar rechts. Tik met je kin hierbij je schouders aan.

Oefening 2:

Raak met je kin je borst aan. Leg vervolgens je hoofd zover mogelijk naar achteren in je nek.

Oefening 3:

Trek je schouders omhoog. Laat ze vervolgens langzaam weer zakken.

Oefening 4:

Ga helemaal rechtop staan. Laat je schouders zover mogelijk zakken. Raak met je kin je borst aan.

Wat ook slim is : Neem je eigen kussen mee. Tijdens het slapen rust je nek vooral op je kussen. Als jij in je  vakantie gewoon op je eigen kussen slaapt ligt jouw nek in een slaaphouding die hij gewend is. De spieren worden hierdoor dus minder belast. Lekker blijven bewegen,helpt ook. Ga dus bij klachten niet de hele dag op je strandlaken liggen. Neem eens een verfrissende duik in het zwembad of verwonder je, tijdens een wandeling, over de mooie omgeving. Het zorgt ervoor dat jouw spieren niet nog stijver kunnen worden.

Toch klachten?

 

Kom dan eens langs bij ons. Wij masseren jouw, pijnlijke en stijve spieren weer los. Wij geven jouw spier weer ademruimte omdat de afvoer van de afvalstoffen in gang wordt gezet. Na de massage zul jij je weer fit en soepel voelen. Ontspannen en relaxed hou jij je vakantiegevoel dan nog lekker even vast!

Meteen een afspraak maken? Ga dan naar MoSENSE.

 

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.