Last van maandelijkse buikpijn? Laat je tape

Delen:

Vragen?

 

Dit blog is voor alle vrouwen onder ons. Of ja voor bijna alle vrouwen. Want ze zijn er…vrouwen die moeiteloos zonder pijntjes en kwaaltjes door de menstruatie gaan. Wij zijn er een tikkie jaloers op. Maar het goede nieuws is, er is iets tegen te doen. Menstruatie taping. Een techniek die wordt toegepast, gedurende jouw menstruatie en klachten verminderd.

prostaglandine 

En dit hormoon is de oorzaak van jouw klachten. Tijdens je menstruatie ontstaat er een overproductie van dit hormoon in jouw baarmoederslijmvlies. Prostaglandine kan aanhoudende samentrekkingen van je gladde spierweefsel in de baarmoeder teweeg brengen. Dit soort samentrekkingen veroorzaken buikpijn. Maar dit hormoon kan ook klachten als hoofdpijn,misselijkheid,diarree en vermoeidheid geven. En dat zijn natuurlijk klachten die we allemaal herkennen. 

De behandeling

Een fijn pluspunt is dat het een behandeling is waarbij je geen geneesmiddelen hoeft in te nemen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van tape. Deze tape wordt door middel van speciale technieken aangebracht op jouw huid. Dit kan op jouw rug of op je buik. Omdat de tape elastisch is zorgt deze ervoor dat er ruimte ontstaat. Het zorgt voor afname van weefselspanning en hierdoor verminderen of verdwijnen jouw klachten. Vaak merk je ongeveer een half uur na het aanbrengen al verschil. 

Een cliënt vertelt:

De tape heeft denk ik geholpen, waarom denk ik dat? Normaal heb ik elke eerste dag van mijn menstruatie en soms ook de dag ervoor last van heftige buikkrampen. Het verschilt wel per keer hoeveel pijn ze doen.Ik slik sinds nu een tijdje de pil maar deze heeft voor mijn buikkramp klachten niet geholpen, misschien enigszins verlicht. Maar het heeft geen geweldig effect gehad. Ik ben getaped de avond vòòr ik ongesteld moest worden. De tape zorgde ervoor dat de pijn werd afgevlakt naar mijn idee. Ik voelde nog wel dat broeierige gevoel dat je altijd wel hebt tijdens je menstruatie, maar in plaats van dat dat gepaard ging met “stekende” krampen, was het eigenlijk gewoon meer afgevlakt. Het was prima draaglijk. 

Stel je eens voor

Dat jij dus, ook tijdens je menstruatie, zonder klachten en ongemakken door het leven gaat. Hemels gevoel toch? Voel je welkom! Neem gerust eens contact met ons op. Het is allemaal al vervelend genoeg. 

Mosense
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.