Kun je, je beter voor of na het sporten laten masseren? 

Delen:

Vragen?

Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld binnen Mosense. Een goede vraag. Want sporten vergt natuurlijk inspanning van je spieren. En om deze in een goede conditie te houden is het belangrijk goed voor ze te zorgen. We geven in dit blog dus antwoord op de vraag: Ga jij nu het beste voor je work-out bij ons op tafel liggen of doe je dit juist daarna? 

Goed nieuws

Het kan namelijk allebei! Er zijn verschillende soorten van massage met allemaal een uniek positief effect op jouw lichaam. Het ligt er dus maar net aan met welk doel jij,je behandeling bij ons boekt. 

Voor het sporten

Kies jij ervoor om eerst bij ons binnen te lopen. Reserveer dan een ontspannende massage.Dit is een zachte massage en gericht op een ontspannen ervaring. Wij voeren dan geen diepe druk uit. Dit voorkomt dat jouw spieren al pijnlijk aan gaan voelen voordat je gaat sporten. Het helpt je om jouw lichaam vast te activeren. Er worden al een aantal afvalstoffen afgevoerd. Vaak voel jij,je na deze massage energiek. En dat is dan weer positieve energie om te gebruiken bij jouw sportactiviteit. Zie het als een vriendelijke wake-up call. Jouw lichaam wordt voorbereid op inspanning. 

Na het sporten

Dan reserveer je bij ons een sportmassage. Een diepe en stevige massage die jou helpt de spieren te herstellen. Jouw bloedcirculatie wordt geactiveerd en verbeterd. Dit zorgt ervoor dat het melkzuur, wat vrijgekomen is door het sporten snel wordt afgevoerd. De kleine haarvaatjes die tijdens je work out zijn gescheurd worden aangespoord zich sneller te herstellen. Wist jij dat de kans op spierpijn minder wordt na een massage. Benoem welke spiergroepen jij intensief gebruikt hebt. Uiteraard gaat onze aandacht daar dan extra heen. 

Verder nog goed om te weten

Of je deze nu voor of na het sporten inzet, een goede massage voorkomt blessures. Ben jij dus een fanatieke sporter maak dan gerust eens een afspraak met ons. Afhankelijk van jouw sportschema en de duur hiervan passen wij onze massages aan. Je helpt je lichaam bij het spierherstel en dit zul jij ook merken tijdens het sporten.  

Mosense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.