Knopen in je spier

Delen:

Vragen?

Je hoort het natuurlijk wel eens bij ons als jij op tafel ligt. ‘Er zitten flinke knopen in je spier”. 

Zitten er dan echt knopen in jouw spieren of gebruiken we deze zin in de volksmond en bedoelen we eigenlijk iets anders? Lees mee…

Wat is een spierknoop?

Een spierknoop is eigenlijk een verdikking. Daar waar afvalstoffen zich ophopen trekt jouw spier samen en hierdoor kort hij wat in. Dit voelt aan als een stevige kabel en wordt dus in de volksmond genoemd als spierknoop. Er komt spanning op jouw spier en het rondom liggende gebied te staan en dit veroorzaakt pijnlijke klachten. Tegenwoordig wordt ook vaak gesproken over de triggerpoints. De punten waar de trigger ontstaat die jouw ongemakken geeft. 

Wat zijn mogelijke oorzaken van een spierknoop?

Door een bepaalde beweging trekken de spiervezels samen en deze ontspannen niet meer. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld stress, te lang in dezelfde houding staan,zitten of liggen. Maar ook een onverwachte beweging kan een oorzaak zijn. Net iets te zwaar getild, te enthousiast gesport of zit jij veel achter de computer? Allemaal oorzaken die een spierknoop kunnen veroorzaken. 

  • Beperkte bloedcirculatie
  • Ophoping van afvalstoffen
  • Te weinig bewegen

Omdat zuurstof en voedingsstoffen een bepaald deel van jouw spier niet meer kunnen bereiken kan het weefsel zichzelf niet meer herstellen. 

Welke symptomen voel jij?

Er zijn een scala aan symptomen die kunnen wijzen op een spierknoop. Het is in ieder geval zo dat jij ongemak voelt. Doe jij niets om deze knoop te verhelpen dan gaat de spier een zeurende,stekende pijn aangeven. Een doof of tintelend gevoel kan ook wijzen op een spierknoop. Heb jij last van krachtverlies,een beperking in je bewegingen of ervaar jij stijfheid dan zou de trigger zomaar eens van een spierknoop kunnen komen. De klachten kunnen lang aanhouden omdat jouw lichaam een spierknoop vaak niet meer zelf kan oplossen. 

De ontknoping

Daarvoor kom je natuurlijk bij ons 🙂. Een massage helpt jouw spier de knoop weer op te heffen. Door een massage ontspannen we de spier waardoor deze weer langer wordt. We stimuleren de afvoer van afvalstoffen en triggeren jouw zelfgenezend vermogen. Een sport of trigger point massage is vaak helpend. En alhoewel je meestal even door de zure appel moet bijten voel jij al snel verlichting als je bij Mosense weer naar buiten loopt! 

Met zonnige groet, 

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.