Massage bij Kinderen

Delen:

Vragen?

Massage bij kinderen

Waarom massage bij kinderen? De wereld is overweldigend. Zeker voor kinderen. ADHD, Autisme, Overgevoeligheid, Slapeloosheid en Stress in welke vorm dan ook zijn problemen waar kinderen en ouders/leerkrachten mee te maken hebben.
Er wordt veel van je kind gevraagd en verwacht. Om alle indrukken goed te kunnen verwerken is het vooral belangrijk dat jouw kind lekker in zijn vel zit. Massage helpt daarbij.

Zelfbewustheid van je kind na massage bij kinderen

Als je kind zijn lichaam beter leert kennen en waarderen krijg hij zelfvertrouwen. Je kind hecht zich beter en voelt zich op zijn gemak. Een kind dat in balans is kan gemakkelijker met spanning omgaan en vertoont daardoor minder of geen probleemgedrag.

Knuffelhormoon

Door massage bij kinderen maakt je kind een feel-good hormoon aan. Dit hormoon heet oxytocine. Oxytocine wordt ook wel knuffelhormoon genoemd omdat dit feel-good hormoon wordt aangemaakt door positieve aanraking. Door dit hormoon wordt het adrenalinegehalte omlaag gebracht en voelt je kind zich na de massage heerlijk ontspannen.De concentratie zal hierdoor sterk toenemen.

Onderzoek naar het effect van massage bij kinderen

In Amerika zijn de effecten van massage gemeten bij kinderen en jongeren met ADHD. De resultaten waren verbluffend. De kinderen gaven aan zich prettig te voelen en de leerkrachten gaven aan dat de kinderen minder zenuwachtig en druk waren zodat ze zich beter konden concentreren. Massage kalmeert het lichaam en verbetert de alertheid. Massage geeft een gevoel van welzijn. Het effect is groot bij alle kinderen.

Na een massage heeft je kind:

 • Minder stress/ spierspanning
 • Minder last van slapeloosheid
 • Minder afkeer van aanraking
 • Minder last van obstipatie
 • Minder of geen last meer van bedplassen
 • Minder of geen angstige en onzekere gevoelens
 • Minder buikpijn, hoofdpijn of andere klachten
 • Minder last meer van vermoeidheid
 • Meer zelfvertrouwen en lef om zichzelf te laten zien
 • Meer zin om iets te ondernemen
 • Meer concentratie

Kinderen zitten lekkerder in hun vel na een massage.

Benieuwd naar het effect van massage bij jouw kind?

Het is voor deze aanbieding niet mogelijk online een afspraak te maken omdat we graag nog wat extra informatie willen hebben voordat de behandeling begint.
Bel met Monique Tenback 06-53383882 en maak een afspraak. Als je nu een afspraak maakt voor je zoon of dochter kan krijg je de eerste behandeling van 25 minuten niet voor 27,50 maar voor 19.95! Deze actie geldt tot 1 december En alleen voor kinderen tot 14 jaar!

Bel 06-5383882

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Tarieven massage

Gerelateerde blogs