Jouw ochtendroutine en waarom deze zo belangrijk is

Delen:

Vragen?

Snooze tot het echt niet meer kan,meteen in je kleren springen of in je huispak rustig wakker worden. Iedereen heeft een andere manier. Maar heb jij weleens gemerkt dat jouw ochtendroutine over het algemeen elke dag hetzelfde is? 

Waarom is deze zo belangrijk?

Jouw ochtendroutine bepaalt hoe de rest van je dag verloopt. Je ochtendroutine is de kickstart van je dag. Niet alleen jouw lijf maar ook jouw brein ontwaakt in de vroege ochtend. De manier waarop jij jouw dag start heeft invloed op je mindset. Neem jij even tijd om rustig te bedenken wat de dag je brengt zul je merken dat jij hier positiever aan begint. Een goed ochtendritueel helpt je met ontspannen gedachten je activiteiten op te pakken. Wist jij dat een gezonde ochtendroutine bijdraagt aan een productieve dag? 

Wat is een routine of ritueel? 

Een routine of ochtendritueel zijn kleine acties die jij elke dag herhaalt. Deze kunnen verschillen per dagactiviteit maar komen altijd op dezelfde manier terug. Zo kan het zijn dat jij op je werkdag een andere opstartroutine hebt als op de dagen dat je vrij bent. Maar het ritueel op deze deze dagen is vrijwel altijd hetzelfde. Ken je dat gevoel dat als jij je verslapen hebt je de hele dag achter de feiten aanloopt? Het komt voort uit het gegeven dat jij hierdoor jouw ochtendritueel verstoord hebt. In feite ben jij de dag begonnen met het gevoel dat je niet alles hebt kunnen doen zoals jij gewend bent. Zo zie je maar hoe belangrijk deze routine is bij opstaan. 

Wat is een goede ochtendroutine? 

Deze vraag is lastig te beantwoorden want iedereen heeft een eigen ritueel. Belangrijk is dat de routine voor jouw werkt. Probeer in ieder geval elke dag in stilte een moment te nemen voor bewustwording. Hoe voel ik me vanochtend? Kan ik mijn bezigheden vandaag ontspannen doorlopen. Heeft mijn brein negatieve invloed en kan ik deze nu al ombuigen? Probeer je de dag eens voorstellen in positiviteit. Een goed ontbijt zorgt voor goede energie. Na een goede nachtrust heeft jouw lichaam brandstof nodig om de dag te starten. Ben jij op de dag van gisteren vergeten te tanken dan start jouw auto de volgende dag ook niet op. 

De beste start..

Is bij ons op tafel. Wist jij dat een massage van 30 min ervoor zorgt dat jij de rest van de dag extra productief bent. En jawel daar is hij weer een massage zorgt voor de aanmaak van het geluksstofje endorfine. Hierdoor kijk jij veel vrolijker maar ook meer ontspannen naar de rest van de dag. Jouw bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor extra zuurstof die jij weer kunt omzetten in positieve energie. De afvoer van afvalstoffen en het ontspannen van je spieren maken dat jij fris,energiek en vol vertrouwen de rest van jouw dag vervolgd! 

Zonnige groeten. 

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.