In gesprek met…je gedachten

Delen:

Vragen?

Wat moet ik allemaal doen vandaag, wat doe ik op mijn boterham,het is wel koud buiten, welke weg neem ik naar het werk,fiets of auto, welke boodschappen heb ik nodig en welke trui trek ik aan?

Zomaar een aantal van je gedachten die de hele dag door je heen flitsten. Wist jij, dat we ongeveer 3 gedachten in 3 seconden hebben? Dat is gewoon een gedachten per seconde! Wetenschappers hebben eens onderzocht hoe dat nu precies zit en kwamen tot de conclusie dat een mens gemiddeld 40-60 duizend gedachten op een dag heeft. Als we er dan vanuit gaan, dat wij gemiddeld 8 uur slapen,betekend dit dat we elk ‘wakker’ uur 3000 dingen denken. En dat getal omgerekend brengt ons bij de som dat we dus per minuut 50-60 gedachtes hebben.

Wat is een gedachten nu eigenlijk precies?

Een gedachte is iets waar jij,je even van bewust bent. Het is een onderdeel of het gevolg van jouw denkproces. Een gedachte kan zomaar bij je opkomen. Dit gebeurd dan vanuit je onderste bewustzijn. Het denken van een gedachte kan weer leiden tot een nieuwe gedachte.

Hoe belangrijk zijn ze?

Het is natuurlijk onmogelijk dat al deze gedachten belangrijk zijn. Ergens moet jij,je nu dus opgelucht voelen. Je hoeft niet alles wat je denkt en bedenkt te onthouden dus. Ook is het zo dat er naar aanleiding van een gedachten vaak ook meteen een handeling komt. Denk maar eens aan de gedachte; welke trui trek ik vandaag aan? Omdat jij op dat moment meteen een leuke trui uit je kast pakt mag die gedachten ook direct weer verdwijnen. De dingen waar jij over nadenkt worden ook vaak geprikkeld door externe omstandigheden. Dat ene reclamebord ,wat jij in het voorbij gaan, leest doet jouw aan iets denken. Maar ook hetgeen wat ze op de televisie vertellen, wat je voorbij ziet komen op facebook of wat je leest in de krant.

Jouw hersenen beslissen

Hoe in hemelsnaam is het mogelijk dat we nog iets kunnen doen met zoveel gedachten in ons hoofd?! Onze hersenen hebben daar een belangrijke rol in. Zij zijn namelijk in staat om gedachten te filteren. Eigenlijk bepalen zij of we wel of niet iets met de gedachte moeten doen. Ook bepalen zij hoelang een gedachte door jouw hoofd blijft spoken.

Wirwar

Een wirwar aan gedachten dus. Die jouw de hele dag bezighouden. Ze zorgen ervoor dat jij beslissingen maakt. Maar ze kunnen jou ook kunnen beïnvloeden. Zeker in deze gekke tijden kunnen gedachten met je aan de haal gaan. Er heerst onzekerheid,onduidelijkheid en dat geeft bij de meeste mensen een onrustig gevoel.

Schrijven helpt

Zet je gedachten op papier. Het helpt echt! In ieder geval is het zo, dat als je schrijft je,je even focust op 1 gedachte. Alles wat je dan nog meer denkt is even stil. Het helpt ook om in kaart te brengen wat jou nu precies bezig houdt. Welke gedachten komen erop papier te staan? Kun jij daar al meteen iets mee doen? Zodra je een bepaalde actie tegenover een gedachte zet zal hij verdwijnen.

We geven nog meer tips weg!

In deze tijd is het belangrijk dat jij grip houdt op je gedachten. Maar ook als de tijden straks weer wat minder roerig zijn is het goed om eens stil te staan, bij waar jij allemaal over nadenkt. Zeker als je hinder ervaart van onrustige of negatieve gedachten. Wist jij dat je,je gedachten kan ombuigen naar een positieve gedachten? Nee? Lees dan ook ons blog van volgende week. We vertellen hier dan meer over.

Op facebook en linkinn geven we deze week nog 2 tips om jouw gedachten te structuren.

Ben jij nog geen lid van onze pagina’s?

Dan is dit het moment! Wij worden graag vrienden met jou.

https://www.facebook.com/mosensegeldrop/

https://www.linkedin.com/feed/

MoSENSE

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.