In beweging: Triggerpoints en dorn-therapie

Delen:

Vragen?

 

 

We schreven het al in ons vorige blog. MoSENSE blijft in beweging. En door deze beweging worden wij ( nog ) slimmer en kunnen wij er ( nog) beter voor zorgen dat jullie klachtenvrij en energiek weer van tafel komen. Er staan daarom weer een aantal interessante opleidingen in de agenda. We gaan ons verdiepen in de triggerpoints en in oktober volgen we de opleiding voor de Dorn-therapie. Met dit blog nemen we jullie graag alvast een beetje mee, in de nieuwe kennis en vaardigheden die wij op gaan doen.

 

Triggerpoints

 

Een triggerpoint is in feite een kramptoestand in jouw spier. Deze wordt veroorzaakt door een handeling waarbij, jij jouw spier hebt aangespannen. Bij een overbelasting of uitputting van deze spier, is jouw lichaam niet meer in staat de spier te ontspannen. De kramp blijft aanwezig en daarom voel jij pijn. Om jouw pijn te verhelpen is het voor ons noodzakelijk om te weten waar deze vandaan komt. Niet altijd, zit het probleem op de plek waar jij pijn voelt. Op zoek dus naar het triggerpoint. Welk gedeelte in welke spier zorgt ervoor dat jij pijnklachten ervaart? De structuur van jouw spier veranderd door de kramp. Het is, voor ons, dus belangrijk deze verandering te herkennen. Aan de studie dus! Tijdens de opleiding gaan wij leren hoe we de triggerpoints kunnen herkennen. Ook wordt er aandacht besteed aan alle spieren die met elkaar in verbinding staan. Ons lichaam heeft gemiddeld 700 spieren. Dat wordt dus wel even blokken. Uiteraard gaan wij ook oefenen welke massagetechnieken, we kunnen toepassen, om de triggerpoints weg te masseren. Doelgericht kunnen wij dus, na de opleiding, jouw klacht behandelen.

 

Dorn-therapie

 

Wist je, dat bijna iedereen een beenlengte verschil heeft? De meeste van ons hebben daar geen last van. Althans dat denken we. Logischer wijs, denk je er niet direct aan, maar het lengte verschil van jouw benen kan wel degelijk oorzaak zijn van een aantal klachten. Vermoeidheid, scoliose, voetproblemen, verzakkingen, lage rug- en nekklachten om er zo maar eens een paar te benoemen. In de opleiding gaan we technieken leren om jouw bekken recht te zetten. Vervolgens gaan we, aandacht besteden aan jouw rugwervels. Door middel van een, zachte druk, gaan wij leren hoe we uitstekende wervels weer in hun juiste positie kunnen zetten. Dit klinkt allemaal behoorlijk spannend maar de Horn- therapie is nagenoeg pijnloos. En nadat wij, jouw wervels en bekken weer in de goede positie hebben gezet, wordt de behandeling afgesloten met een ontspannende massage. Deze massage zorgt ervoor dat jouw lichaam, de nieuwe positie kan stabiliseren. Wij gaan elkaar, dus lekker even uit elkaar trekken. Om ervoor te zorgen dat jij, weer rechtop en zonder klachten door het leven kan.

 

 

Beweging

 

Wij zijn dus volop in beweging. En dat doen we om ervoor te zorgen dat jou ‘ bewegingsapparaat ‘ in top conditie blijft!

Hou dus goed onze website en facebook in de gaten. Want zodra wij de opleidingen afgerond hebben staan wij klaar om jou nog beter te helpen!

Volg jij ons nog niet op facebook, maar blijf je wel graag op de hoogte?

https://www.facebook.com/mosensegeldrop/

Wil jij graag weten wie we zijn en wat we allemaal (nu) al doen?, neem dan eens een kijkje op onze website: https://mosense.nl/

 

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.