Hou jij ook zoveel vocht vast?

Delen:

Vragen?

Vooral in de zomer als de temperaturen stijgen is het helemaal niet zo gek dat jij wat meer vocht vasthoudt dan anders. Op zich kan dit helemaal geen kwaad,wel kan het in de weg zitten. Gelukkig kun je er iets aan doen! We geven je in dit blog maar liefst 6 slimme tips. 

Tip 1

Drink voldoende water: En deze licht natuurlijk wel een beetje voor de hand. Maar het is belangrijk dat jij je bewust bent van het verlies van vocht door bijv zweten. Als dit vocht niet voldoende wordt aangevuld gaat jouw lichaam vocht vasthouden. Het is dus belangrijk dat jij genoeg drinkt. Drink op de warme dagen iig 2 liter per dag. Ben jij op deze dagen heel actief dan is het het slim zelfs nog iets meer te drinken dan 2 liter. 

Tip 2

Bewegen: Beweging zorgt voor een goede doorbloeding en vochtafdrijving. Zorg er wel voor dat jij op de snikhete dagen verantwoord beweegt. Dat rondje hardlopen dat doe jij dus in de ochtend of s avonds als de zon is gezakt. 

Tip 3

Eet de juiste voeding: Wist jij dit? Het eten van bepaald soort voeding kan je helpen het vocht te verdrijven. Denk hierbij aan fruit,noten,vis en vlees. Neem iets meer eiwitten en eet ook zeker gezonde vetten. Zout is belangrijk maar het gebruik van teveel zout in je voeding kan er juist voor zorgen dat je vocht gaat vasthouden.

Tip 4

Wisseldouche: Wissel de temperatuur van je douche eens met warm en koud. Even doorbijten als die koude straal aan de beurt is en als jij slim bent dan eindig je met een lekker warme straal maar het afwisselen van koud naar warm verbetert de bloedcirculatie waardoor jouw vochtophopingen afnemen.

Tip 5

Gooi je benen in de lucht: Meestal zit het overtollig vocht in je benen,je enkels en je voeten. Dit is de schuld van de zwaartekracht ;). Leg eens wat kussens onder je benen en je voeten. Een natuurlijke manier van afdrijving wordt hierdoor gestimuleerd. 

Tip 6

Laat je eens masseren: Een beter excuus om eens naar MoSense te komen kun je niet hebben. Een massage zal jouw bloedcirculatie bevorderen en het overtollig vocht helpen afdrijven.

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.