Hoofdpijn, 3 massage tips om zelf toe te passen

Delen:

Vragen?

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Wist jij dat maar liefst 1 op de 3 volwassen minstens 1 dag in de week last hebben van hoofdpijn. Hoofdpijn kent vele oorzaken. Vermoeidheid, verkeerde houding, spierspanning of deze wordt getriggerd door hormonen bijvoorbeeld. Een bonkend of zeurende hoofdpijn kan behoorlijk in de weg zitten. We verklappen je in dit blog 3 massage tips die jij zelf kunt toepassen. 

Zelfmassage tip 1:

Het masseren van drukpunten. Ken jij dat kuiltje in de overgang van je nek naar je hoofd. Het zit precies in het midden. Als jij hoofdpijn hebt is dit punt wat verdikt. Masseer dit zachtjes en je zult merken dat het verlichting  geeft. Heb jij hoofdpijn aan de voorkant van je hoofd dan zit het drukpunt voor verlichting in je linkerhand. Precies het gebied tussen je duim en wijsvinger. Een punt welke voor veel mensen gevoelig is. Heb jij hoofdpijn masseer dit dan zachtjes en zorg ervoor dat jij geen scherpe pijn voelt. 

Zelfmassage tip 2:

Wrijf je handen warm en leg ze vervolgens 15 seconden over je ogen. Zet hierna je vingertoppen stevig op je hoofd en maak kleine rondjes. Vind je het lastig wat te doen met je vingers denk dan eens hoe de kapper je haar wast. De zijkant van je slapen is ook een heel prettig massage punt. Het zachtjes ronddraaien en de druk van jouw vingertoppen stimuleert jouw bloedcirculatie waardoor de spanning makkelijker afgevoerd kan worden. 

Zelfmassage tip 3:

Masseer de onderkant van jouw schedelrand. Daar waar jouw nek overgaat naar je hoofd plaats jij je vingers. Opnieuw draai jij rondjes om de schedelrand heen. Hou dit een paar minuutjes vol. Je zult merken dat spanning verdwijnt. Sommige punten kunnen wat gevoeliger voelen. Pas de druk hierop aan. Soms komt hoofdpijn vanuit spanning in jouw nek en schouders. Probeer dan deze goed te ontspannen door ze bijvoorbeeld eerst flink op te trekken om ze vervolgens langzaam weer te laten zakken. 

Geeft het niet voldoende verlichting? 

Kom dan naar ons! Is de spanning in je nek en schouders oorzaak aan jouw hoofdpijnklacht plan dan bij MoSense eens een sportmassage in waarbij wij aandacht geven aan je spieren rondom het klachten gebied. Een massage van jouw hoofd is niet alleen ontspannen en verlichtend het stimuleert tevens de afvoer van afvalstoffen. Een hoofdmassage triggert jouw lichaam tot zelfherstellend vermogen. 

Ontspannen groet,

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.