Hoe voelt jouw nek?

Delen:

Vragen?

Hij staat 24 uur in dienst voor jou! En zeker de afgelopen periode heeft hij het, waarschijnlijk, zwaar te verduren gehad. Want, jij hebt ook vast niet heel ergonomisch verantwoord achter je laptop gezeten thuis. Snappen wij best hoor. Maar, wij hoorden de pijntjes afgelopen weken wel erg veel voorbij komen. We besteden er dus even aandacht aan. Want het thuiswerken duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje. En natuurlijk helpen wij jou graag van je klacht af, maar als je zelf al iets kunt doen om pijn te voorkomen is dat altijd fijn. 

Stinger

Ging dat werken in die super luie stoel eigenlijk al die weken best okay? Tot het moment zeker, dat het spontaan in je nek schoot? Dan is de stinger waarschijnlijk de oorzaak van jouw klacht.

Een’ stinger’ is een zenuw in jouw nek die plotseling wordt samengedrukt en uitgerekt. Dit geeft een stekende pijn in je hals. Het voelt een beetje als een elektrische shock. Vaak straalt deze pijn uit naar je schouder en je arm. De stekende pijn duurt een paar seconde, maar je kunt wel weken last houden van tintelingen, gevoelloosheid en krachtverlies. 

Meestal verdwijnen de klachten vanzelf. Mochten deze langer aanhouden of gebeurd het heel vaak dan is het goed eens langs de huisarts te gaan. Deze zal jou dan, waarschijnlijk, doorverwijzen naar een oefentherapeut. Een therapeut zal de nek gewrichten en spieren versterken. 

Wij hoeven, denk ik, niet uit te leggen dat een bezoekje bij ons ook veel goed kan doen. De spanning die, op jouw spieren ontstaan is, nemen we weg. Afvalstoffen die zich ophopen rondom de stinger worden afgevoerd en hierdoor wordt er een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. De spieren, rondom aansterken om ze in een goede conditie te houden voorkomt maar geneest ook jouw ongemak. 

WhatsApp of tablet nek

Jazeker, hij bestaat! En het is een serieuze nekklacht die niet alleen voorkomt bij pubers en jongere. Hij ontstaat doordat je te lang met je hoofd en nek gebogen zit om naar je smartphone of tablet te kijken. Jouw spieren en pezen in de nek raken hierdoor overbelast. 

Houd jouw beeldscherm op ooghoogte. Het voorkomt dat jij je nek gaat buigen. Zorg er ook voor dat jij, bij langdurig gebruik, af en toe een pauze inlast. Nek en schouder oefeningen zorgen ervoor dat jouw spieren sterker worden. 

Check onze social media berichten deze week want ik geef je 3 oefeningen kado! Op woensdag,vrijdag en zaterdag vertel ik je een oefening die je heel gemakkelijk thuis kan doen. Als jij dus nog geen lid bent van een van onze pagina’s is het dus super slim om dat wel te worden. Ik maak het je gemakkelijk want onderaan dit blog staan alle linkjes. Hoef jij ons alleen nog maar even te like. 😉

Onderhoud

Is het voornaamste om je klachten tegen te gaan. En dat doe je,natuurlijk, voor een gedeelte bij ons. Maar jij helpt ons enorm deze pijntjes onder controle te houden door er thuis bewust mee bezig te zijn. Geef niet alleen jezelf maar ook de spieren in je nek af en toe even een moment van rust. Dat houd vooral in, dat jij ervoor zorgt dat ze in beweging blijven. Staar dus geen uren naar je laptop of ander beeldscherm. Heel belangrijk is ook…kom op tijd! Dus wacht niet totdat jij serieuze klachten hebt. Ben je ervan bewust dat er van de spieren in je nek, door het thuiswerken , meer wordt gevraagd dan gewoonlijk. Een afspraak maken gaat super snel. Klik hier. 

Wij zien je graag,jij bent van harte welkom! 

MoSENSE

 

Zoals beloofd….

 

Facebook

Instagram

Linkedin   


Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.