Hoe ontstaan die spierballen eigenlijk?

Delen:

Vragen?

Jouw gespierde sixpack, die krachtig ontwikkelde spierballen of die mooie strakke billen, die komen niet vanzelf. Daar moet je wat voor doen. Naar de sportschool of op zoek naar een personal trainer dus. Heerlijk even actief bezig zijn met je lijf en je spieren. En na dat intensief sporten voel je, je nog goed en energiek ook.

Hard werken van binnenuit

Wist jij dat je tijdens een work-out eerst iets kapotmaakt in je spieren? Dat klinkt raar, maar het is echt waar! De meeste sporters hebben een trainingsschema. Hierdoor bouw je de duur en intensiviteit van jouw training op. Dat betekent dat je steeds een stapje extra van jouw spieren vraagt. Je vraagt ze, elke keer wat zwaarder werk te verrichten, maar eigenlijk zijn ze daar nog niet klaar voor. Hierdoor ontstaan er scheurtjes in de spiervezels en in het bindweefsel. Is dat erg? Nee, jouw spieren hebben dit juist nodig. Eigenlijk zien zij het als een soort signaal. Namelijk dat er iets moet verbeteren. Dit verbeterproces begint zodra jij in rust bent. Jouw lichaam herstelt zelf de scheurtjes en zorgt ervoor dat jouw spieren meer volume krijgen. De spiervezels krijgen meer kracht. Jouw spieren worden dus sterker en groeien door het volume. En dat zie jij aan de buitenkant. Kijk maar eens naar jouw sixpack, spierballen of strakke billen. Deze ontstaan dus helemaal niet terwijl jij je zwetend aan het trainen bent, maar juist als je daarmee stopt.

Zorg voor ontspanning na het sporten

De spieren in je lijf werken dus tijdens het sporten net zo hard als jij. En net als jij, heeft die binnenkant ook tijd nodig te herstellen. Na een flinke training duurt het ongeveer 4 á5 dagen voordat het volledig is hersteld. Te snel en teveel is dus niet goed. Zorg ervoor dat inspanning en ontspanning in balans zijn. Wel kun jij lichaam helpen. Drink voldoende water om de afvoer van de afvalstoffen in gang te zetten. Neem eens een heerlijke ontspanningsmassage. Het helpt de toegenomen spanning op de spieren te verlagen. En niet alleen geeft het je lijf de verdiende rust, het zorgt er ook voor dat knopen en verhardingen in je spieren worden weggemasseerd. Hierdoor voorkom je dat dit een pijnlijke en vervelende blessure wordt. Het laat je energie weer stromen. En die energie hebben jij en je spieren hard nodig voor de volgende work-out. Ook met de juiste voeding stimuleer je het herstel. Voedingstoffen zijn de bouwstenen van je lichaam.

Martin

Ben jij benieuwd welke voeding je nu na het sporten het beste kan eten? Dan kan Martin je daar alles over vertellen. Want naast het geven van ontspannings-en sportmassages, is Martin ook werkzaam als personal trainer. Was jij daar nu net naar op zoek? Dan zit je bij ons dus helemaal op je plek. Martin helpt je door middel van zijn trainingen je doel te bereiken en zorgt met zijn massages dat jij en je lijf lekker in balans blijven.

Benieuwd naar Martin?

Martin stelt zich voor

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.